Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Biztos alapokra van szükséged

2023. április 03. 03:00 - Antal Péter Dávid

closeup-sand-ripples-sand-dunes-desert-against-clear-blue-sky.png"Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg... íme, drágakövekre építem falaidat, zafírokból rakom le alapodat. rubinból készítem el falad párkányát" Ézsaiás 54, 10-12.

A Bibliában egyetlen helyen szerepel az „újjáépítés” szó, ami az Ézsaiás 54-ben található. Izrael népe elveszített egy háborút Babilon ellen, ezután fogságba hurcolták őket, ahol 70 évig kellett maradniuk. Az izraeliták teljesen elcsüggedtek – nemcsak azért, mert veszítettek, hanem azért is, mert szent városukat, Jeruzsálemet elpusztították.

Mindezek közepette Isten nem akarta, hogy a nép elfelejtse, hogy még mindig velük van. Szerette őket, és újjá akarta építeni vagy visszaállítani az életüket. Egy másik fordításban így olvashatjuk Isten szavát az Ézsaiás 54:10-12-ben: „A hegyek megmozdulhatnak, és a dombok megremeghetnek, de az én kedvességem soha el nem távozik tőletek. A béke ígérete soha nem fog megváltozni....Újjáépítem a városodat drágakövekkel. Zafírral visszateszem az alapjait. Újjáépítem tornyaitokat rubinokkal” (GW).

Isten újjá akarta építeni városukat és egész életüket. Az alapokat nem agyagból, kőből vagy cementből akarta letenni. Isten azt mondta, hogy zafírból és rubinból fogja megalapozni Izrael újjáépítését.

Miért akart Isten értékes ékszerekből alapot építeni? Mert minden más alap szétrothad vagy elbomlik – de a zafír és a rubin örökké tart. Ezért olyan drágák!

Isten a Föld legdrágább dolgaiból akarta megépíteni Izrael alapjait. Ennyire szerette és törődött népével.

Amikor Jób nehéz időket élt át, barátja ezt mondta neki: „Tedd rendbe a szíved, Jób. Közeledj Isten felé! Távolítsd el otthonodból a gonoszt és a rosszat. Aztán nézz szembe ismét a világgal, határozottan és bátran. Akkor minden bajod eltűnik emlékezetedből, mint az árvizek, amelyek elmúltak, és amelyekre már nem emlékszel. Életed fényesebb lesz délben, mint a napsütés, és az élet legsötétebb órái úgy ragyognak, mint a hajnal. Biztonságban és reménnyel telve fogsz élni.” (Jób 11:13-18 GNT).

Ha nagy változásokat kell véghez vinned az életedben, akkor erős alapokra lesz szükséged. Ezt az alapot csak Istenben fogod megtalálni, aki szeret és törődik veled.

Szabadulj meg az életedben lévő bűntől és szeméttől, amely megakadályoz abban, hogy Istenre összpontosíts. Akkor reménnyel telve élhetsz, bátran haladhatsz előre, és a napnál is fényesebben ragyoghatsz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit jelent „rendbe tenni a szívedet” Isten előtt, ahogyan a Jób 11-ben olvashatjuk?
  • Miért van szükséged erős alapokra, amikor nagy változást hajtasz végre az életedben?
  • Hogyan ad bátorságot, ha az életedet az Istentől kapott alapokra építed?

 

Rendbe tetted a szívedet Isten előtt?

Az első lépés az Istennel való békekötés felé az, hogy elfogadod Jézust Uradnak és Megváltódnak.Kezdheted ezzel az egyszerű imával:

„Istenem, nem akarom, hogy a bűnöm többé elszakítson tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátasz mindent, amit valaha rosszul tettem, megmutatod életem célját, és elfogadsz a családodba, és beviszel a mennybe egy napon, hogy veled éljek az örökkévalóságig.

„Jézus Krisztus, megvallom a bűnömet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Kérlek Téged, hogy Uramként jöjj be az életembe. Ma felajánlom az életemet Neked.”

„Mennyei Atyánk, úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél, békességben és kipihenten, és az életem hátralévő részét arra szeretném fordítani, hogy téged szolgáljalak. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, akkor kérlek, tudasd velem és írd meg nekem egy angol nyelvű emailben a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked pár angol nyelvű ingyenes anyagot, ami segítségedre lehet a Jézussal való közös utazásod megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.27.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása