Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három módja Isten követésének a nehézségeken keresztül is

2023. április 25. 03:00 - Lilla:)

 ship-gb2d829540_1920.jpg

"Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (Jn 16,33)

Ebben a sorozatban arról tanulunk, hogyan visz végig minket Isten a Hit Hat Fázisán — álom, döntés, késlekedés, bonyodalom, zsákutca és megszabadítás — újra és újra az életünk során, fejlesztve ezzel a jellemünket.

A negyedik fázist Isten a hited növelésére használja, amikor bonyodalmakba ütközöl az álmaiddal kapcsolatban. Ezek a nehézségek próbaként szolgálnak, lehetőséget adva neked arra, hogy Isten iránymutatására hagyatkozz.

Az Apostolok Cselekedeteinek 27. részében Pál hajón tart Róma felé más rabokkal egy nehézségekkel teli úton. Az út során Pál figyelmeztette a legénységet, hogy ha továbbmennek nagy viharba keverednek, és az katasztrófához vezethet. A legénység mégis úgy döntött, hogy folytatja az utat.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a legénység hibáját — helyette pedig hittel Istent kövessük —, íme három tanács arra az esetre, amikor jönnek a nehézségek.

Istent kövesd, ne mások véleményére figyelj! Pál útján "a százados inkább hitt a kormányosnak és a hajótulajdonosnak, mint annak, amit Pál mondott" (ApCsel 27,11). Mivel a "szakértő" azt mondta, hogy minden rendben van, a százados figyelmen kívül hagyta az Istentől érkező figyelmeztetést, és visszament a tengerre.

Ha Isten azt mondja, hogy tegyél meg valamit, a szakértők a világban pedig valami mást állítanak, hallgass Istenre! Csak az ő szava számít.

Istent kövesd és ne a nagy többséget! Pál hajóján "a többség úgy döntött, hogy továbbhajóznak" (ApCsel 27,12). A kikötő, ahol Pál hajója menedékre lelt, védtelen volt és nem volt jó választás tél idejére, így a többség tovább akart menni. A többség viszont gyakran téved!

A társaság nyomása gyakran visszatartja az embereket attól, hogy azt tegyék, amit Isten akar. Ne feledd viszont, hogy Isten a legnagyobb.

Istent kövesd és ne a körülményeidet! "Mivel pedig enyhe déli szél kezdett fújni, azt hitték, hogy megvalósíthatják elhatározásukat, felszedték tehát a horgonyt, és továbbhajóztak Kréta közelében. Nemsokára azonban a sziget irányából lecsapott az Eurakvilónak nevezett szélvihar" (ApCsel 27,13—14). Pál figyelmeztette őket, hogy egy vihar felé tartanak, de ők mégis továbbmentek.

Csak azért mert kapsz egy lehetőséget, nem feltétlenül kell elfogadni azt. Nem kell minden felajánlott munkát elfogadni vagy elmenni egy randira bárkivel, aki csak elhív. A Sátán is tud lehetőségeket teremteni. Isten útmutatását kell kérned minden esetben!

Nem számít, milyen nehézségekkel nézel szembe, állhatatos hittel figyelheted Isten mondandóját, emlékezve arra, hogy csak az ő szava számít. Ez alapján pedig követheted az ő útmutatását.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, Isten miért engedi meg, hogy nehézségekkel nézz szembe?
  • Milyen bajba keveredtél amiatt, mert a fentebbi három hibák egyikét elkövetted? Hogyan szabadított meg Isten?
  • Milyen bonyodalmakkal kell ma szembenézned? Hogyan hív Isten, hogy légy hűséges ebben a nehéz helyzetben is?

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása