Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan igazulhatsz meg Isten előtt?

2023. május 20. 03:00 - FodorImi

„Ha nyíltan megvallod, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert azáltal, hogy a szívedben hiszel, igazzá válsz Isten előtt, és azáltal, hogy nyíltan megvallod a hitedet, üdvözülsz” (Róm 10,9-10 0150 – NIV).

A Rómaiakhoz írt levél 1. fejezet 17. versében a Biblia azt mondja: „Az örömhír megmutatja, hogy Isten hogyan igazítja meg az embereket önmaga előtt”

Hogyan igazít meg Isten? Jézuson keresztül. Itt van a magyarázat arra, hogy ez mit jelent:

Nem tudod magadat igazzá tenni.
A menny egy tökéletes hely. Nincs benne bűn, szomorúság, gonoszság vagy igazságtalanság. De itt van a probléma: Minden ember tökéletlen, és Isten nem engedhet bűnös embereket a mennybe, mert akkor az is tele lenne bűnnel.

A Rómaiakhoz írt levél 3. fejezet 20. verse  szerint: „Senki nem képes megigazulni Isten előtt azáltal, hogy megteszi azt, amit a törvény parancsol. A törvény egyszerűen csak megmutatja, hogy mennyire bűnösök vagyunk” (NLT).

Csak azok az emberek gondolják, hogy be tudják tartani Isten törvényeit, akik nem ismerik azokat – mert Isten törvényei tökéletesek, de közülünk senki sem tökéletes. Magunktól nem tudunk megigazulni, ezért Isten tervet készített, hogy megmentsen minket a bűneinktől, és kapcsolatba kerülhessünk vele.

Isten elküldte Jézust, hogy megfizessen a bűneidért, hogy igaznak nyilváníthasson téged.
Ha megszeged az emberek törvényeit, akkor az emberek által szabott büntetést kell megfizetned. Ha megszeged Isten törvényeit, akkor Isten büntetését kell megfizetned, ami a pokolban töltött örökkévalóság. Valakinek meg kell fizetnie mindazokért a dolgokért, amelyeket az életedben tettél, amivel ártottál másoknak, magadnak és Istennek. Ezért Isten elküldte Jézust egy mentőakcióra. Lényegében azt mondta: „Elküldöm Fiamat, Jézust, hogy megfizesse a büntetést. Ő átveszi a helyedet, hogy ne kelljen a pokolra kerülnöd. Velem lehetsz örökké.”

Érted már, miért hívják az evangéliumot Jó Hírnek? Az evangélium azt mondja, hogy mindenért, amit valaha is rosszul tettél, vagy valaha is rosszul fogsz tenni az életben, Jézus Krisztus már megfizetett a kereszten. Jézus által igaz lehetsz Isten előtt. Ez a Jó Hír!

A Biblia azt mondja: „[Isten] nem a mi igaz cselekedeteink miatt mentett meg minket, hanem az ő irgalmassága miatt” (Tit 3,5 – NLT).

Hittel kell elfogadnod, amit Isten tett érted.
Ahhoz, hogy helyreálljon a kapcsolatod Istennel, el kell hinned és bizalommal el kell fogadnod, hogy Jézus megfizetett a bűneidért, amikor meghalt a kereszten. A Biblia azt mondja: „Ha nyíltan megvallod, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert azáltal, hogy a szívedben hiszel, igazzá válsz Isten előtt, és azáltal, hogy nyíltan megvallod a hitedet, üdvözülsz” (Róm 10,9-10 0150 – NIV)

Halleluja! Mindannyian üdvözülhetünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk, mit tettünk, vagy mennyi ideig tettük.

Ma van annak a napja, hogy ezt eldöntsük. Ha nem vagy biztos benne, hogy a mennybe jutsz-e, amikor meghalsz, kérlek, mondd el ezt az imát: „Drága Istenem, köszönöm, hogy te teremtettél engem, hogy terved és célod van az életemmel, és hogy arra teremtettél, hogy megismerjelek téged. Köszönöm a választást, amit nekem adtál, hogy elfogadjam vagy elutasítsam az üdvösségre vonatkozó ajánlatodat. Ma alázatosan kérlek, hogy ments meg engem –  nem az alapján, amit én tettem, hanem az alapján, amit Jézus Krisztus tett értem. Nem értek mindent, de amennyire tudom, a te Fiadba akarom helyezni a bizalmamat. Istenem, meg akarlak ismerni téged. Meg akarlak tanulni szeretni téged. Éhezni és szomjazni akarok az igazságra egész életemben. Bízom kegyelmedben és megbocsátásodban. Azt akarom, hogy te légy életem Ura. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com  címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Ha már elfogadtad Jézust, írd le, hogyan és mikor történt ez.
  • Milyen módon próbáltál eddig magad erejéből igaz életet élni? Milyen eredményei voltak ezeknek az erőfeszítéseknek?
  • Mit jelent számodra a tudat, hogy minden rosszért, amit valaha is elkövetsz, Jézus már megfizetett?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2023.05.13.)

Szólj hozzá!
Címkék: megigazulás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása