Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kérheted az örökségedet?

2023. június 17. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Bibliaversek a szabadságról | Ez az a nap! Magazin„Istenre bízlak és az ő kegyelme szavára, amely fel tud építeni, és örökséget ad mindazok között, akik megszenteltek.” ApCsel 20:32 (NIV)

Egy örökség érkezik hozzád. Ezt honnan tudom? A Biblia örökséget ígér azoknak, akik olvassák Isten Igéjét.

A Biblia az ApCsel 20,32-ben ezt mondja: „Istenre bízlak és az ő kegyelme szavára, amely fel tud építeni, és örökséget ad mindazok között, akik megszenteltek” (NIV) . 

Az örökség az, amit családtagként kapsz; jogosan a tiéd. 

Ha az apád meghal, és soha nem szánsz időt a végrendelet elolvasására, butaságot tennél. Nem kapnád meg azt, ami jogosan járna neked. Nem profitálna abból, ami az ő gyermekeként hozzád tartozik.

Amikor Jézus követője leszel, nem csak hívővé válsz, hanem a hozzátartozójává is. Isten családjának részévé válsz. Ezzel a döntéssel együtt járnak a családi kiváltságok. Szellemi örökséged van!

De ha végigsétáltálsz az egész életeden, és nem tudnád, milyen előnyökre tehetsz szert Isten gyermekeként, az elkeserítő és butaság lenne. Isten azt akarja, hogy növekedj, és tudd, mit várhatsz majd tőle. Ehhez el kell olvasnod a Bibliát. 

A Biblia a 2 Timótheus 3,16-17-ben ezt mondja:  A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos tanításra, feddésre, megjavításra és az igazságban való nevelésre, hogy Isten szolgája minden jó cselekedetre felkészítsen” (NIV ).

A Biblia célja, hogy segítsen megvalósítani Isten életedre vonatkozó szándékát ; ez Isten öröksége, ami neked jár. Isten azt akarja, hogy alaposan fel legyél készülve arra, amire teremtett téged. Ennek érdekében négy dolgot tesz a Szentíráson keresztül:

Tanít téged. Isten megmutatja neked az utat, amelyen járnod kell.
Megdorgál. Isten megmutatja, ha letérsz az ösvényről.
Kijavít. Isten megmutatja, hogyan térhetsz vissza az ösvényre.
Ő képez téged. Isten megmutatja, hogyan maradhatsz az ösvényen.

Így segít Isten Igéje növekedni, és megszerezni azt a nagyszerű örökséget, amelyet ő készített számodra. De csak akkor kapod meg, ha kinyitod a Bibliát és elkezded olvasni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miben lenne más az életed, ha örökséged van a királyok királyától?
  • Azt akarod, hogy a Biblia tanítson, megdorgáljon, javítson és neveljen? Milyen módon tükrözi az Isten Igéjében eltöltött idő a válaszodat?
  • Milyen szokásokon kell változtatnod ahhoz, hogy teljes mértékben felhasználd a Biblia utasításait?

Jézuson keresztül igényelted az örökségedet?

Van egy helyed Isten örökkévaló családjában, amely készen áll és vár rád. A meghívó tárva-nyitva van. De hinned kell Jézusban, Uradnak és Megváltódnak kell fogadnod.

Kész vagy erre? Kezdd ezzel az egyszerű imával: „Kedves Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az én tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. El akarok fordulni a bűneimtől és feléd akarok fordulni.

„Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehettem elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

„Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél az ég számára, és alázatosan kérlek, ments meg. Hiszek benned, Jézus. Hiszem, hogy be fogod tartani ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha imádkoztál, hogy elfogad Jézust, kérlek, tudasd velem ezt és írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása