Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt akarja, hogy a hited viselkedéssé váljon

2023. június 23. 03:00 - papk

 cross-g5f67c6b47_640.jpg

A teljes Szentírás Istentől ihletett, és arra szolgál, hogy megtanítson minket arra, mi az igazság, és hogy rávilágítson arra, mi a rossz az életünkben. Helyreigazít bennünket, ha tévedünk, és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felvértezze népét minden jó cselekedetre."

(2 Tim 3,16-17 NLT)

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy melyik a legjobb bibliafordítás. A válaszom: amikor lefordítod az életedre. Erről szól a bibliatanulmányozás. Ha nem fordítod le Isten Igéjét az életedre, akkor nem úgy tanulmányozod a Bibliát, ahogyan Isten akarta.

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy átalakítson minket, nem pedig egyszerűen csak tájékoztasson minket. Nagyobb szívet kell adnia nekünk, nem pedig nagyobb fejet. Jakab könyvében ezt olvassuk: "Ne csak hallgassátok az igét, és így ne tévesszétek meg magatokat. Tegyétek, amit mond" (Jak 1,22 NIV).

Más szóval, Isten azt akarja, hogy a hited viselkedéssé váljon.

Isten a 2 Timóteus 3,16-17-ben még egyértelműbbé teszi a Bibliával kapcsolatos célját: "A teljes Szentírás Istentől ihletett, és arra szolgál, hogy megtanítson minket arra, mi az igaz, és rávilágítson arra, mi a helytelen az életünkben. Helyreigazít bennünket, ha tévedünk, és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felvértezze népét minden jó cselekedetre" (NLT fordítás).

A Biblia célja több annál, hogy megmutassa nekünk, mi a rossz az életünkben, vagy hogyan kellene élnünk. Isten azért adta nekünk az Igét, hogy gyökeresen átalakítsa az életünket.

A Biblia különböző módon írja le önmagát. Például kalapácsnak, kardnak és szikének nevezi magát. Ezek mind olyan eszközök, amelyeket arra terveztek, hogy radikális változásokat idézzenek elő. Isten szándéka, hogy a Biblia gyökeresen megváltoztassa az életedet.

A Biblia úgy is leírja Isten igazságát, mint a tejet, a vizet, a kenyeret és a húst. Mi a közös ezekben a dolgokban? Ha nem eszel vagy iszol rendszeresen, akkor meg fogsz halni. Ugyanígy a Biblia nélkül nem szabadna élni. A Biblia nélkülözhetetlen az életünkhöz, mert életet ad nekünk.

A Bibliát "Isten Igéjének" nevezzük, de a Biblia beszél Jézusról is, mint Isten Igéjéről. A János 1,14 szerint: "Így lett az Ige emberré, és közöttünk lakott. Tele volt kimeríthetetlen szeretettel és hűséggel. És mi láttuk az ő dicsőségét, az Atya egyszülött Fiának dicsőségét" (NLT fordítás). Isten az élő Igét, Jézust adta neked, hogy a te hited szerzője és befejezője legyen. És ő adta neked az írott Igét, a Bibliát, hogy felkészítsen téged a hited megélésére.

A Biblia ma is átformálhatja az életedet - de ki kell nyitnod és el kell kezdened olvasni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  

  • Bárki elolvashatja a Bibliát, de nem mindenki élete fog átalakulni, ha ezt megteszi. Mi a különbség?
  • Lényegesnek tartod-e Isten Igéjét az életedben? Miért vagy miért nem?
  • Jézus az Isten Igéje. Hogyan kapcsolódik össze a bibliatanulmányozás és a Jézussal való bensőséges kapcsolat?

Követed-e ma Jézust?

Isten jóságát Fián, Jézus Krisztuson keresztül bizonyította be. A Biblia azt mondja: "Mert Isten így szerette a világot: Egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3,16 CSB).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök élet ígéretét? Ha igen, imádkozzuk el ezt az egyszerű imát: "Kedves Istenem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Megvallom, hogy vétkes vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt követni, mint Uramat. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.16.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása