Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szerezz barátokat, hogy tanítványokat szerezz!

2023. augusztus 04. 03:00 - FodorImi

women-g4c95afda8_1920.jpg

„Legyetek barátságosak mindenkivel. Ne legyetek büszkék és ne gondoljátok, hogy többet tudtok másoknál. Barátkozzatok az egyszerű emberekkel.” (Róm 12,16 – CEV fordítás)

Mindenki igazi barátokat keres. Nem csak ismerősöket, hanem olyan embereket, akik ott vannak mellettük, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. Isten azt szeretné, ha igazi barátságokat építenél azokkal az emberekkel, akik már az életedben vannak, hogy megoszd velük az evangéliumot. Isten azért helyezte az életedbe a munkatársaidat és az osztálytársaidat, a szomszédjaidat és a csapattársaidat, hogy beszélj nekik a legfontosabb döntésről, amit valaha  meghozhatnak.

Ha te nem mondod el nekik, hogy mit tett értük Krisztus, akkor ki fogja?

A Biblia azt mondja a Róma 12,16-ban: „Legyetek barátságosak mindenkivel. Ne legyetek büszkék, és ne gondoljátok, hogy többet tudtok másoknál. Barátkozzatok az egyszerű emberekkel” (CEV fordítás).

A keresztények hajlamosak két véglet egyikébe esni: elszigetelődni a világtól, vagy utánozni a világot. Néhány keresztény azt mondja: „Nem akarom, hogy beszennyezzen a világ. Inkább elszigetelem magam. Építek egy falat hogy megvédjem a saját kis kultúrámat”.

Az elszigetelődés nem működik! Hogyan fogsz így barátságokat építeni?

A másik véglet utánozni a világot: „Legyünk olyanok, mint a világ. Úgy fogunk öltözködni, mint a legújabb popsztár. Azt mondunk másokról, amit csak akarunk. Legyenek olyan értékeink és céljaink, amilyeneket a populáris kultúra szerint követnünk kell. Nem fogunk különbözni a világtól.”

Isten egyiket sem akarja. Nem akarja, hogy engedj a társadalom elvárásainak.

A válasz nem az elszigetelődés. Sem pedig az utánzás. A Biblia azt mondja, hogy sónak és világosságnak kell, lenned a világban. Az a feladatod, hogy Isten jóságával hatolj be a világba.

Isten azt akarja, hogy szent és szilárd legyél a hitedben. Azt akarja, hogy lépj ki az ajtódon a világba, és ismerd meg azokat az embereket, akiket az életedbe helyezett. Miközben kapcsolatokat építesz a körülötted lévő emberekkel, és megosztod velük az igazságot, a világban kell élned, de nem a világ szerint.

„Mert a Szentlélek, Isten ajándéka, nem azt akarja, hogy félj az emberektől, hanem hogy bölcs és erős légy, és szeresd őket, és élvezd a velük való közösséget” (2Tim 1,7 – TLB fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez beszélgetéshez

  • Miért könnyebb néha elszigetelni magunkat ahelyett, hogy mélyebb szinten megismernénk az embereket?
  • Milyen módon estél már bele abba a csapdába, hogy a világot utánozd?
  • Ha te lennél az egyetlen képviselője Jézus Krisztusnak valaki életében, hogyan látná ez az ember a kereszténységet? Hogyan késztetne ez változásra téged?

(*Daily Hope by Rick Warren – 2023.07.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása