Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme mindenkié

2023. augusztus 23. 03:00 - Erika1832

364d164dc78e9d81640d76063148e232.jpg

"Az ígéret pedig nem csak azoké, akik a Mózes törvénye alatt élnek, hanem bárkié, aki olyan hittel él, mint Ábrahám." (Róm. 4,16. ICB fordítás)

Nem számít, ki vagy, és nem számít, mit tettél, Isten szeret téged, és azt akarja, hogy gyere haza hozzá. Szeretné, hogy kegyelme kiáradjon rád. Meg akar ünnepelni, amikor visszatérsz hozzá.

A Biblia azt mondja Pál apostolnak a Rómaiakhoz írt levelében, a 4. fejezet 16. versében: "Az ígéret nem csak azoknak szól, akik Mózes törvénye alatt élnek. Mindenkinek szól, aki olyan hittel él, mint Ábrahám" (ICB fordítás).

Pál apostol arról beszél, hogy az Ószövetségben a zsidók (Izrael népe) Mózes törvénye szerint éltek. Ábrahám azonban, - aki a hit atyjaként vált ismertté -, hit által jutott Isten kegyelmébe, mert minden reménytelenség ellenére folyamatosan bízott Istenben. Annak aki bízik Jézus Krisztusban ugyanez a kegyelem ma is elérhető.

Ez csodálatos hír volt Pál apostol idejében, és csodálatos hír ma is! Mindannyian Istenhez jöhetünk, amikor hiszünk és bízunk az Ő Fiában Jézus Krisztusban.

A "mindannyian" magában foglalja az alacsony és magas embereket is? Igen. A gazdagokat és a szegényeket is? Igen. Tartalmazza a politikusokat és a kétkezi munkából élőket is? Igen. Mindenfajta etnikumhoz tartozó embert? Igen. A világ minden országából származó embereket? Igen. Azokat az embereket is, akik minden vasárnap templomba járnak? Igen. Olyanokat is, akik soha még csak bele se néztek a Bibliába? Igen.

Isten kegyelme elérhető számodra is, bármi is történt veled - eltitkolt bűneid, hibáid és gyengeségeid ellenére is. Miután befogadtad Jézust az életedbe, Isten kegyelme munkálkodik benned - akkor is, amikor szoros kapcsolatban jársz vele, de akkor is, amikor távol érzed magad tőle.

Amikor a Biblia azt mondja, hogy Isten kegyelme mindenki számára elérhető, nem támaszt előfeltételeket. A kereszténység lényege – Isten kegyelmének lényege – ez: amikor Isten elküldte Fiát, hogy meghaljon a kereszten, ezt mindenkiért tette.

Gondolkozz el ezen az igazságon: a mai napon senkivel sem fogsz találkozni, akiért ne halt volna meg Jézus. Ebbe beletartozik még az az ember is, akit minden nap látsz a tükörben!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért esik sok embernek nehezére hinni Isten kegyelmében?
  • Hogyan kellene Isten kegyelmébe vetett hitednek megváltoztatni azt, ahogyan másokkal bánsz — még azokkal is, akikről úgy gondolod, hogy nem érdemelnek kegyelmet tőled?
  • Hogyan befolyásolja a kegyelem azt, ahogyan Istenhez közeledsz?


Mit választasz Jézussal kapcsolatban?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben, az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Nem tudod kiérdemelni, hogy a mennybe kerülj: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2. 8-9)

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézusnak, kezdd ezzel az imával:

„Kedves Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, mindent, amit valaha vétkeztem, megbocsátasz, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz örök otthonodba, a mennybe.
Megvallom, bűnös vagyok, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és te életre-támasztottad őt halottaiból. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva Uramként követem őt. Vezesd életemet, és segíts beteljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha imádkoztál, hogy elfogad Jézust, kérlek, tudasd velem ezt és írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.08.16.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: kegyelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása