Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak egy kis hitre van szükséged

2023. szeptember 16. 03:00 - Lencsés Tamás

„Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: menj innen oda – akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.” (Mt 17,20)

Íme egy meglepő igazság: lehet egyszerre hinni és kételkedni.

Márk evangéliumának 9. fejezetében egy férfi elvitte beteg fiát Jézushoz. Jézus azt mondta az apának, hogy meg tudja gyógyítani a fiút, ha az apa hisz benne. A férfi így válaszolt: „Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!” (Mk 9,24).

Hihetsz Istenben, ugyanakkor lehetsz ideges, sőt retteghetsz is attól, amit Ő akar, hogy megtegyél. A bátorság nem a félelem hiánya. A bátorság az, amikor a félelmed ellenére nekivágsz és megteszel valamit. Ez az ember tele volt hittel - és kétséggel. Őszinte kételyeivel is elment Jézushoz, és Jézus csodát tett.

Nem kell hatalmas hit ahhoz, hogy jó keresztény légy, mert nem a hited nagysága a döntő. Ami számít, az az, hogy miben hiszel. Elég egy kis hit is -, de egy hatalmas Istenben.

Egyszer valaki megkérdezte tőlem: „Meg akarok keresztelkedni és csatlakozni az egyházhoz, de nem gondolod, hogy minden kérdésemet és kételyemet meg kellene oldanom, mielőtt megkeresztelkedem?”. Természetesen nem. Közel 60 éve vagyok keresztény, és még mindig sok mindenről vannak kérdéseim. Nem kell mindent előre megoldani. Kezd azzal a hittel, ami benned van!

A Máté evangéliumának 17. fejezetben található 20. vers azt mondja: „ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: menj innen oda – akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.”.

Nem számít, mennyire kevésnek vagy gyengének gondolod a hitedet, az is elég! Miért? Mert Isten sokkal többre képes, mint amit valaha is el tudnál képzelni. Egyébként sem rajtad múlik! Isten azt akarja, hogy legyen hited. De azt is akarja, hogy bízz benne.

Minden kis lépés, amit Krisztus felé teszel, eltávolít a kétségektől, a csüggedéstől és a kétségbeeséstől. Már ma tedd meg ezt a hitbeli kis lépést!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen cselekedetet vagy imát halogattál eddig, mert azt gondoltad, hogy nincs elég hited?
  • Van valami, amiben jobban hiszel mint Istenben?
  • Milyen lépést tehetsz ma, hogy megmutasd Istennek, bízol benne, függetlenül attól, hogy milyen nehéz helyzetben vagy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása