Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete elfedi a bűneidet

2023. október 04. 03:00 - Mapetso

covering.jpg"Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez." (1Pét 4,8 NLT)

 

Isten azt mondja, hogy a szeretet megtanulása a legjobb módja annak, hogy az életedet jól töltsd ki. Tegnap két okot néztünk meg, amiért ez igaz. Először is, a szeretet igazolja a hitedet, bizonyítja, hogy valóban Isten családjába tartozol. Másodszor, a szeretet egységbe foglalja az életedet; ez egy erős mag, amely képes összetartani az életed számos aspektusát.

Van még két ok, amiért a szeretet megtanulását életcéloddá kell tenned:

Először is, a szeretet jóváteszi a bűneidet. A Biblia azt mondja az 1Pét 4,8-ban: "Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez." (NLT).

Jézus Krisztus szeretete elfedi a bűneidet, és erőt ad ahhoz is, hogy másokat is hagyj futni. Neked megbocsátottak, és te is megbocsáthatsz másoknak.

A bibliai Dávid király nem volt éppen egy tökéletes fickó. Valójában sok mindent elbaltázott. Hazudott. Csalt. Lenyúlta egy másik fickó feleségét. Házasságtörést követett el. Még meg is öletett egy férfit, hogy eltussolja a bűnét! De amikor Dávid elbaltázta, gyorsan beismerte, és megbánta tettét. Nem mindig azt tette, ami helyes volt, de végül is az Urat kereste, és azt akarta tenni, ami helyes.

Isten Dávidot az ő szíve szerinti embernek nevezte. Hogyan mondhatta ezt Isten egy olyan emberről, mint Dávid? Azért, mert Dávid szerette Istent, és ennek eredményeként Isten elfedte a bűneit.

Fontosabb, hogy teljes szívedből szeresd Istent, mint hogy tökéletes legyél. Valójában Isten tudja, hogy nem lehetsz tökéletes. Szereted Istent teljes szívedből? Szereted-e felebarátodat, mint önmagadat? Ha így teszel, akkor ez a szeretet bűnök sokaságát fedi el.

Másodszor, a szeretet örökké visszhangzik. A szeretet az örökkévalóságig visszhangzik; valójában ez az egyetlen dolog az életedben, ami megmarad.

Emiatt, ami most igazán számít, azok a személyes kapcsolatok - Istennel és más emberekkel. Sőt, a Biblia szerint az élet szeretet nélkül értéktelen és hiábavaló: "Bármit mondok, hiszek és teszek, szeretet nélkül csődöt mondok" (1Kor 13,3 MSG).

Miért a kapcsolatok húzzák hát a rövidebbet? Ha tudjuk, hogy az élet valójában a szeretetről szól, miért nincs időnk a szeretteinkre? Mert elfoglaltak vagyunk. Első osztályú hűségünket másodosztályú ügyeknek adjuk, és elkezdjük elhanyagolni a kapcsolatainkat.

Pedig semmi sem veheti át a szeretet helyét. Az élet nem a teljesítményről, a kiegyensúlyozott időbeosztásról vagy az elismerésről szól. Hanem a szeretetről. Ne hagyd, hogy az elfoglaltságaid miatt ezt elfelejtsd.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Szerinted mit jelent "teljes szívedből" szeretni Istent?
  • Milyen módon szenvedtek a kapcsolataid az elfoglaltságaid miatt?
  • Isten szeretete elfedi a bűneidet, de mit kell megbánnod ahhoz, hogy valóban Isten szívét kereshesd?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása