Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Képes-e Isten jobban szeretni annál, mint ahogyan most szeret téged?

2023. október 07. 03:00 - Anika Enikő

 “Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged olyan szilárd, mint a Menny.” Zsolt 89,2 (GNT fordítás)

Isten szeretete soha nem fárad el, és nem múlik el. Isten szeretete türelmes, folyamatos és kitartó.

Hát nem jó hír, hogy Isten soha nem mond le rólad? Nem számít mit teszel, a szeretete soha nem ér véget. Elég széles ahhoz, hogy mindenkit magába foglaljon, és elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson.

Isten soha nem fog jobban szeretni, mint ahogy most szeret; és soha nem fog kevésbé szeretni, mint ahogyan most szeret.

Szeret téged a jó napjaidon és szeret téged a rossz napjaidon is. Az ő szeretetét nem a te válaszod határozza meg. Isten szeretet, és szeretetét ingyen kapjuk. Nem lehet kiérdemelni, és meg nem érdemelt szeretet ez.

A Biblia azt mondja: “Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged olyan szilárd, mint a Menny.” Zsolt 89,2 (GNT fordítás)

Isten szeretete örökké tart, de döntened kell, hogy elfogadod azt Jézus Krisztusban, mint a Megváltódban bízva. A Biblia azt mondja: „Kegyelemből üdvözültetek, hit által és ez nem tőletek van, hanem az Isten ajándéka az; nem cselekedetek által adatott, hogy senki ne dicsekedhessen” (Ef 2,8-9).

Készen állsz arra, hogy elfogadd Isten szeretetét és az üdvösség felajánlását? Ha igen, akkor imádkozz eképpen:

„Kedves Istenem! Megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha rosszat tettem, megbocsáttatik. Megtanulom mi az életem célja, és egykoron befogadsz örök hajléékodba, a Mennybe.

„Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hiszem, hogy te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Hiszem, hogy irántam érzett szereteted és hűséged örökké megmarad. Kérlek, vezesd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha az imént elmondott imá elmondásával fogadtad be Jézust a szívedbe, akkor kérlek, hogy írj egy email erre a címre Rick@PastorRick.com, hogy küldhessek neked néhány ingyenes anyagot, ami segít elindulnod Jézussal az úton.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Semmit sem tehetsz azért, hogy Isten kevésbé szeressen. Ez az ismeret, a múltadban történt milyen dologtól szabadít meg?
  • Mit próbáltál tenni azért, hogy Isten jobban szeressen?
  • Mit gondolsz, hogyan akarja Isten, hogy válaszolj a szeretetére?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.30)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása