Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Higgy másokban úgy, ahogyan Jézus hisz benned!

2023. október 11. 03:00 - Antal Péter Dávid

beautiful-scenery-pathway-surrounded-by-high-rocky-mountains-greenery-cloudy-sky.png

"Azt akarom, hogy segítsük egymást a bennünk lévő hit által. A hited segíteni fog nekem, és az én hitem is segíteni fog neked." Róma 1,12 (NCV fordítás)

Jézus hisz benned. Erre rengeteg bizonyíték van a Bibliában!

Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! – odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.” (Máté 17,20).

„Minden lehetséges annak, aki hisz” (Márk 9:23).

„Ha van hitetek, és nem kételkedtek, nem csak a fügefával tehetitek meg ezt” (Máté 21:21).

Jézus hisz abban, hogy nagy dolgokat tudsz megtenni, mert amikor bízol Jézusban, akkor az Ő Lelke él tebenned. Azt is szeretné, hogy segíts másoknak, hogy ők is elhiggyék ugyanezt magukról.

Pál apostol ezt a bátorítást adta: „Azt akarom, hogy segítsük egymást a bennünk lévő hit által. A hited segíteni fog nekem, és az én hitem is segíteni fog neked.” (Róma 1,12 NCV fordítás).

Nap mint nap találkozunk alacsony önértékelésű emberekkel. Mindenkinek vannak bizonytalanságai. Sokan pedig újra és újra lejátszanak a fejükben egy "felvételt" arról, hogy valaki régen azt mondta nekik, hogy nem érnek semmit.

Hogyan lehet bennük megváltoztatni ezt a viselkedést? Úgy, hogy segíthetünk nekik, elhinni, hogy ne azt higgyék el, amit mások mondanak, hanem azt, amit Jézus mond róluk.

A Biblia azt mondja a Korinthusiakhoz írt első levél 13. fejezetének 7. versében: „Ha szeretsz valakit, hűséges leszel hozzá, bármi is az ára. Mindig hinni fogsz benne, mindig a legjobbat várod majd tőle, és mindig helyt fogsz állni a védelmében” (TLB fordítás).

Isten azt akarja, hogy ezt tedd: mutasd ki a másikba vetet hitedet. Mindezt azért, hogy ők is elhiggyék azt, amit Isten mond róluk.

Ennek egyik legjobb módja ha a gyülekezetedben egy kis csoporthoz tartozol. Ha egy nagyon nehéz hét után kételkedsz magadban, levert és csüggedt vagy, akkor szükséged van egy csoport olyan emberre, akikben megbízol és, akik hisznek benned. És ugyanezt -, hogy hiszel bennük -, te is meg tudod adni nekik. Jézus követői nem csak Krisztusban hisznek. Mi hiszünk egymásban is.

A hited akkor segít mások hitének növekedésében, amikor te is úgy hiszel bennük, ahogyan Jézus hisz benned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen bizonytalanságaid vannak, amik meggátolják azt, hogy úgy higgy magadban, ahogyan Jézus hisz benned?
  • Milyen konkrét módon tudod kifejezni másoknak azt, hogy hiszel bennük?
  • Hogyan tudod fejleszteni, növelni hitedet azért, hogy elérd azt a szintet, amit Krisztus lát benned? Hogyan segíthetsz másoknak növelni hitüket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.04.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása