Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hullámvölgyben van a karriered? Hívd be Jézust a hajódba

2023. október 28. 03:00 - R.K.A.

„Minden, amit teszel vagy mondasz, az Úr Jézus nevében történjék, hálát adva általa az Atya Istennek.” (Kol 3,17 GNT fordítás)
2023_10_21_kep.jpg

Gondolkodtál már azon, hogy Isten miért nem áldja meg a munkádat?

Hogy miért küzdesz azzal, hogy kiteljesedj a karrieredben?

A válasz nagyon egyszerű lehet. Talán még soha nem hívtad meg Istent, hogy vezessen a napi munkádban.

A Lukács evangéliuma 5. fejezetében azt olvassuk, hogy Simon Péter és halász társai egy hosszú éjszaka után, amikor egyetlen halat sem fogtak, tisztogatták a hálóikat. Ekkor Jézus belépett az egyik hajójukba. Egy ideig a hajóból tanította az emberek sokaságát - majd megmondta Péternek, hogy hová vesse ki a hálóját.

Péter vonakodva végrehajtotta, amit Jézus mondott neki, a többit pedig már Isten tette hozzá. Olyan sok halat fogtak, hogy a hálóik szakadozni kezdtek, és segítségre volt szükségük, hogy az összes halat be tudják húzni a hajóba.

Miben különbözött a két időszak: amikor sokáig semmit nem tudtak fogni, és az a pillanat, amikor olyan sok halat fogtak, hogy alig tudtak megbirkózni vele?

Ugyanaz volt a tó, ugyanaz volt a hajó, ugyanazok voltak a hálók, ugyanazok voltak a halászok, sőt, a halak is ugyanazok voltak. A különbség az üres hálók és a bőség között Jézus jelenléte volt a hajóban.

Jézus megváltoztatta a játékszabályokat. Többé már nem egyedül halásztak - Isten is az ő hajójukban evezett.

Mi a te hajód? Mindaz, ami a megélhetésedet biztosítja.

Ha azt akarod, hogy Isten megáldja a munkádat, akkor meg kell hívnod Őt, hogy legyen része benne.

Ez nem egyenlő az üdvösséggel. Sok olyan embert ismerek, akinek Jézus benne van az életében, de nem része a munkájának. Ahhoz, hogy Jézust a hajódba hívhasd, neki kell szentelned a karrieredet.

Amikor Simon Péter és társai ezt tették, Isten több halat adott nekik, mint amennyit elbírtak.

Hogyan jutottak el ezek az emberek a nincstelenségtől a jólétig? Úgy, hogy engedték, hogy Jézus használja a hajójukat a szolgálatában.

Isten azt akarja, hogy te is ugyanezt tedd. Ne azt kérd Istentől, hogy tegyen téged sikeressé azért, hogy majd a karriereddel szolgálhasd őt. Tedd éppen az ellenkezőjét. Mondd Istennek: „Küszködöm a karrieremmel, de mindenemet átadom Neked, amim csak van, hogy használd.”

Ekkor Isten csodát tesz az életedben.

A Biblia azt mondja: „Minden, amit teszel vagy mondasz, az Úr Jézus nevében történjék, hálát adva általa az Atya Istennek.” (Kol 3,17, GNT fordítás).

A minden mindent jelent, beleértve a karrieredet is.

Lehet, hogy most épp egy gödör mélyén vagy, és minden lehetőséget számba veszel, hogy helyreállítsd a karriered. Költözést, új munkahelyet vagy teljes karrierváltást fontolgatsz. Talán valóban erre van szükség.

De először kérd meg Jézust, hogy vegye át az irányítást a hajód felett. Kötelezd el magad, hogy a munkádat Isten dicsőségére használod.

Azután figyeld, ahogy Jézus csodát tesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért hajlamosak az emberek azt gondolni, hogy bizonyos hivatások - különösen a lelkészeké és a misszionáriusoké - spirituálisabbak, mint mások?
  • Hogyan nézne ki, ha a karrieredet Isten szolgálatának szentelnéd?
  • Mi a legnagyobb akadálya annak, hogy a karrieredet Isten szolgálatának szenteld?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása