Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csökkenti a stresszt, ha tudod, ki vagy

2023. december 16. 03:00 - Mapetso

fa.jpg"Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk!" 1Ján 3,1 (NIV)

Stresszes időket élünk. Minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy megtanuljuk a rugalmasságot, hogy meg tudjuk tenni azt, amire Isten elhívott minket. Ezért az első lépés ahhoz, hogy rugalmasak legyünk, az, hogy emlékezzünk arra, hogy Isten mennyire szeret bennünket. Ez a stressz ellenszere!

Küldetésünk betöltésének része az is, hogy egyre inkább olyanok legyünk, mint Jézus. És Jézusnak nem volt kétsége afelől, hogy Isten, az Atya szereti őt. Erről újra és újra beszélt olyan versekben, mint a János 10,17, amely így szól: "Az Atya szeret engem" (NLT).

Ha tudod és emlékszel arra, hogy Isten feltétel nélküli, pazarló, folyamatos és soha véget nem érő szeretettel van irántad, ahogyan Jézus iránt is tette, az az alapja a mindennapok rugalmas megélésének. Ahogy Pál mondja: "Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, ... sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.(Róm 8,38-39 NIV). Rugalmasak lehetünk, tudva, hogy Isten szeretetétől soha nem szakadhatunk el.

Talán azt gondolod: "Hát persze, hogy Isten szereti Jézust. Hiszen a Fia". De tudtad-e, hogy Jézus ugyanezt mondja az irántad, mint Isten lányai vagy fiai iránt érzett szeretetéről? János evangéliuma 15. fejezetének 9. és 10. verseiben Jézus ezt mondja: "Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben" (NIV).

Annak megértése, hogy Isten mennyire szeret téged, a személyes biztonságod alapja. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy Isten mindenkor szeret téged - feltétel nélkül és teljesen -, akkor könnyű prédája leszel mások rosszallásának. Az emberek tetszését fogod keresni.

De ha biztos vagy abban, hogy ki vagy Isten gyermekeként - ha megérted és elfogadod, hogy Isten mit érez irántad -, akkor magabiztosan és kevesebb stresszel nézhetsz szembe a nehéz időkkel.

Amikor emlékeztetni akarod magadat arra, hogy Isten mennyire szeret, csak nézz bele az Ő Igéjébe!

"Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk." (1Ján 3,1 NIV).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Milyen más igeversek szólnak még az önképedről és arról, hogy Isten mit érez irántad?
  • Miért fontos, hogy ne csak megértsd Isten szeretetét, hanem el is fogadd az irántad való szeretetét?
  • Milyen helyzetben van szükséged arra, hogy rugalmasságot mutass? Mit fogsz tenni azért, hogy kapcsolatban maradj Isten Igéjével?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.09)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása