Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egy kisközösség támogatására van szükséged

2023. december 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Együtt könnyebb! Irányváltó támogató csoport - Tudástárshop

„Tizenkettőt pedig, akiket apostoloknak is nevezett, kiválasztott arra, hogy vele legyenek” (Mk 3,14)

Ha arra kérnélek, hogy fejezd be ezt a mondatot: „Ha azt akarod, hogy ez a munka biztosan jól elvégzett legyen ...”, valószínűleg ezzel fejeznéd be: „..., akkor csináld meg önmagad!"

De ez a kiégés felé tartó perfekcionista mottója – mert nem tudsz minden munkát egyedül saját magad elvégezni.

Jézus is ember volt, akárcsak mi. És csakúgy, mint mi, ő sem volt képes egyedül kezelni a mindennapi élet stresszét.

Tudod, mi volt az első dolog, amit Jézus tett, amikor elkezdte szolgálatát? Egy kisközösséget alkotott. A Márk evangéliumának 3. fejezetében a 14. vers ezt mondja: „Tizenkettőt pedig, akiket apostoloknak is nevezett, kiválasztott arra, hogy vele legyenek”. Ez volt az ő kisközössége! Jézus - szolgálatának megkezdése előtt - azért, gyűjtötte össze a kisközösséget, mert tudta, hogy Isten azt akarja, hogy szolgálatot végezzen és, hogy legnehezebb napjait barátaival az oldalán élje át.

Ha valakinek oka volt azt mondani: „Ha azt akarod, hogy ez a munka biztosan jól legyen elvégezve, akkor csináld meg önmagad!", akkor Jézus volt az. Bármire megvolt a hatalma, de még ő is tudta, mekkora ereje van annak, amikor a nehézségek közepette egy kisközösség támogatja.

Máté evangéliumának 26. fejezetében a 38. vers szerint Jézus amikor a Gecsemáné-kertbe ment, közvetlenül a keresztre feszítése előtt, így szólt tanítványaihoz: „Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!”. Még Jézusnak is szüksége volt emberekre, hogy vele imádkozzanak. Tehát még Jézusnak is szüksége volt egy kisközösség támogatására, amikor krízist élt át.

Mi, a stresszeink nagy részét önmagunknak okozzuk. Feszültek vagyunk, mert azt gondoljuk, hogy minden rajtunk múlik. De nem! Isten téged nem arra hívott el, hogy az univerzum vezérigazgatója legyél, hanem csak annyit vár el tőled, hogy menedzseld a saját életedet. Ehhez azonban, szükséged van az ő iránymutatására és erejére, valamint szükséged van egy kisközösség támogatására.

Bizonytalanságaink és önhittségünk miatt gyakran nem fogadunk el segítséget másoktól, így stresszesek maradunk. De vannak hívő emberek, akik készek segíteni és támogatni téged – és vannak olyan emberek is, akiknek szükségük van a te segítségedre és támogatásodra.

Légy alázatos, és ismerd be, hogy önmagadban nem tudod megcsinálni! De nem is kell! Isten azért teremtette a gyülekezetet, hogy átsegítsen a nehéz időkön. És Isten el fog vezetni azokhoz az emberekhez, akikre szükséged van, ha türelmes vagy és bízol az ő gondoskodásában.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért szükséges a sebezhetőség és az alázatosság a bibliai kisközösséghez?
  • Honnan tudod, hogy a kiégés felé tartasz? Mik a figyelmeztető jelek?
  • Milyen módon van szükséged jelenleg egy kisközösség támogatására? Imádkozz, és kérd Istent, hogy gondoskodjon rólad a szükséges területeken!

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.12.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása