Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Igéje a polcodon vagy a szívedben van elrejtve?

2024. február 06. 03:00 - Erika1832

"Szívembe zártam book-2617987_1280.jpg beszédedet, hogy ne vétkezzem."   (Zsoltárok 119,11 MSG fordítás)

Minél többet tudsz Isten igéjéből az elmédben elraktározni, annál jobban tudsz védekezni a folyamatos kísértésekkel szemben.

A Biblia valójában a kísértések elleni eszköztár egyik eleme. Az Írás ezt úgy fogalmazza meg, hogy "elrejted Isten Igéjét a szívedben". Ennek a versnek a Message-féle fordítása így szól: "Ígéreteidet a szívem páncélszekrényébe tettem, hogy ne vétkezzem" (Zsolt 119,11).

Ha Isten Igéjét a szívedbe rejted, vagyis megjegyzed, akkor a Sátán kísértésére így reagálhatsz: "Ez nem igaz, én tudom, hogy Isten mit mond!”. Amikor a Sátán elvitte Jézust a pusztába, hogy megkísértse, három nagy kísértéssel állt elő. Jézus mindhárom alkalommal egy bibliai idézettel válaszolt. Ha Jézus ezt a megközelítést alkalmazta, hogy ellenálljon a Sátánnak, akkor neked is ezt kell tenned!

Amikor a Sátán megkísért, ugye nem akarsz a bibliaalkalmazásban keresgélni a telefonodon, azt mondogatva: "Pedig tudom, hogy van itt valahol egy igevers, ami azt mondja, hogy ezt ne tedd meg"! Ez így nem segít! Ha azonban megtanulod Isten Igéjét, akkor a Szentlélek emlékeztetni tud téged az igazságra.

Ha az életedben előforduló kísértésekkel szemben győzelemre vezető, hatékony eszközre van szükséged, akkor kezdd el kívülről megtanulni Isten Igéjét! Amennyiben tisztában vagy azokkal a területekkel, ahol a leginkább ki vagy téve a kísértésnek, akkor keresd ki a Bibliában azokat a verseket, amelyek ezekre vonatkoznak. Majd írd le őket egy-egy kártyára, és olvasd fel őket újra és újra, amíg meg nem jegyzed.

A Szentírás verseinek megtanulásához nem áll rendelkezésünkre „gyorsbillentyű”. Csak el kell kezdeni és kitartani, bízva Istenben, hogy segít megtanulni, megjegyezni mindazt, amire a szellemi növekedéshez szükséged van.

A Biblia mit sem ér számodra, ha otthon, a könyvespolcon ül. De ha az elmédben őrzöd Isten Igéjét, akkor ez egy hatalmas fegyver lesz, hogy legyőzz vele minden kísértést, amivel a Sátán próbálkozik nálad. Kezdd el ma azzal, hogy kikeresel néhány olyan bibliai verset, amelyek segítenek azokon a területeken, ahol erőtlen vagy.

Azután tedd be őket szíved páncélszekrényébe.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen más stratégiákat használhatsz Isten Szavának megjegyzésére azon kívül, hogy felírod őket egy kártyára?
  • Ki tud számon kérni téged, hogy ne hagyj fel a tanulással?
  • Miért fontos, hogy fel tudd idézni Isten ígéreteit az Igéből, amikor ellenállsz az ördögnek?

*Daily Hope by Rick Warren (2024.01.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása