Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd, hogy fájdalom közelebb vigyen Istenhez

2024. február 11. 03:00 - Antal Péter Dávid

coniferous-forest-with-clear-sky.png

„Igazán összetörtek és túlterheltek voltunk. . . és látta, hogy mennyire képtelenek vagyunk magunkon segíteni; de ez jó volt, mert akkor mindent Isten kezébe tettünk, aki egyedül meg tud menteni minket, mert még halottakat is fel tud támasztani. És valóban segített nekünk.”

2Korinthus 1:8-10 (TLB)

Ha bármi fájdalmas történik veled, választhatsz: menekülhetsz Istenhez, vagy menekülhetsz Isten elől.

Ha menekülsz Isten elől, kihez futsz? Ki tudna jobban segíteni a fájdalmadon, mint Isten?

Az évek során, amióta fiam, Matthew meghalt, újra és újra választanom kellett, hogy Istenhez meneküljek. Valójában ezekben az években több időt töltöttem egyedül Istennel, mint életem összes korábbi évében együttvéve. Miért? A fájdalmas élethelyzet képessé tehet minket arra, hogy Istenhez közeledjünk.

Hogyan kerülhetünk közelebb Istenhez, amikor fájdalmunk van? Az első dolgunk, hogy pontosan elmondjuk neki, mit érzünk. Ez olyasmi, ahogy egy hurrikán, földrengés vgy hasonló katasztrófa közepén felkiáltunk: „Ó Istenem!”

Még akkor is, ha így kiáltunk: „Istenem, én nem szeretem ezt. Mérges vagyok. Ideges vagyok” – ez még mindig közeledés Istenhez imádságban. Siralomnak, vagy panaszos könyörgésnek hívhatjuk ezt az imádságot.

Meg kell tanulnod, hogyan kell imádni Istent a gyötrelem minden fázisában. Más szóval, az imát használd arra, hogy kifejezd a sokkot, kiöntsd a bánatodat, és küzdj érzelmeiddel. Add át az életedet Istennek, amikor nem tudod, melyik irányba fordulj. Kérd Istentől, hogy a fájdalmat jóra fordítsa az életedben. Nem nyomj el semmilyen érzelmet. Pontosan mondd el Istennek, mit érzel, és közeledj hozzá.

Tedd azt, amit Pál a 2Korinthus 1:8-10-ben: „Igazán összetörtek és túlterheltek voltunk. . . és látta, hogy mennyire képtelenek vagyunk magunkon segíteni; de ez jó volt, mert akkor mindent Isten kezébe tettünk, aki egyedül meg tud menteni minket, mert még halottakat is fel tud támasztani. És valóban segített nekünk.” (TLB)

Nagyon sok embert láttam átalakulni azáltal, hogy megtanulták dicsőíteni Istent, bízni benne és közeledni hozzá, amikor eljön a fájdalmak ideje. Megtanulták, hogy Isten soha nincs közelebb hozzád, mint amikor összetört a szíved.

Használd fel a fájdalmadat. Engedd, hogy Isten felé fordítson, tölts több időt Istennel és az Ő Igéjével, és jussanak eszedbe a neked tett ígéretei.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mihez vagy kihez fordulsz leggyakrabban, ha fájdalmat tapasztalsz?
  • Hogyan segít Isten Igéje a fájdalmadon?
  • Milyen módon fordíthatja Isten a fájdalmadat valami jóra a te életedben vagy valaki más életében? Hogyan láttad már Őt cselekedni az eddigi életedben?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.04.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása