Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egy bajtársra van szükséged

2024. február 20. 03:00 - Erika1832

Valljátok meg egymásnak bűneiteket,és imádkozzatok egymásért, hogy Isten meggyógyíthasson benneteket. Amikor egy hívő ember imádkozik, nagy dolgok történnek." (Jak. 5,16. NCV)

Egy háborúban az emberek nem egyedül vesznek részt, ha így lenne, akkor az egy öngyilkos küldetés volna. Feltétlenül szükség van valakire, aki hátulról fedezi a másikat.

Ezért neked is szükséged van egy bajtársra.

Ugyanez vonatkozik a szellemi csatákra is, amelyekkel mindannyian szembesülünk. A kéjes gondolatok, a becstelenség, a függőségek és a félelem ellen nem tudsz egyedül harcba szállni. Ha így teszel kudarcra ítéled magad.

Ha csak annyit szeretnél, hogy bocsánatot nyerj, ismerd el bűneidet és megtörtségedet Istennek. Ha viszont azt szeretnéd, hogy változás történjen, valld meg valaki másnak is.

A bűnök feltárása a gyógyulás kezdete. Nem kell mindenkinek beismerned a bűneidet. De valakinek be kell vallanod azokat. Szükséged van valakire, aki feltétel nélkül szeret, és teljesen elfogad téged, és folyamatosan imádkozik érted.

A Biblia azt mondja a Jakab 5,16-ban: "Valljátok meg egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy Isten meggyógyíthasson benneteket. Amikor egy hívő ember imádkozik, nagy dolgok történnek" (NCV).

Amikor megvallod a bűneidet valaki másnak, kinyitod a nyomáscsökkentő szelepet, Így veszed le a nyomást, és hirtelen, a szekrényben lévő ijesztő szörny már nem is tűnik olyan hatalmasnak.

A bűn gyakran egy ciklikus forgásban van. Azzal kezdődik, hogy alázatosan Isten segítségét kéred, hogy adjon erőt, az ellenálláshoz. Körülbelül hat hónapig ez sikerül is, majd erre elkezdesz önteltté válni. Aztán elesel, majd ezután újra alázatosan Isten segítségét kéred. Ha meg tudnál maradni az alázatosság szellemében, az nagyszerű lenne. De az önteltség ismételten felüti a fejét.

Harcostársak nélkül, akik imádkoznak érted, törődnek veled, bátorítanak, és pályán tartanak, ebből a körforgásból nem tudsz kiszakadni. Amikor pedig sikeres vagy segítenek a perspektívád megőrzésében, és így alázatos tudsz maradni.

Ezért olyan fontosak a helyi gyülekezetek. Viszont évekig megfordulhatsz rengeteg gyülekezeti alkalmon, és soha nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy megismerj másokat, és mások is megismerjenek téged. Törekedj rá, hogy egy helyi gyülekezetben találj rá olyan hívő emberekre, akikkel nyílt és őszinte tudsz lenni.

Ha azt hiszed, hogy úgy is le tudsz szokni egy rossz szokásodról, hogy ezzel kapcsolatban nem vagy őszinte másokkal, az egyszerűen csak egy kibúvó, és nem is szokott működni. Az ilyen hozzáállással sajnos garantált a kudarc.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Van-e olyan bűn az életedben, amelyet meg kell vallanod egy másik személynek?
  • Mi tart vissza attól, hogy felfedd a bűneidet valaki más előtt?
  • Ki az a személy az életedben, akinek meg tudod vallani a bűnödet? Mi teszi megbízhatóvá őt?

*Daily Hope by Rick Warren (2024.02.13.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása