Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vigyázz, kész - várj!

2024. március 07. 03:00 - Besther

woman-792818_1280.jpg

"Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására." (Jsir 3,25-26.)

Amikor úgy tűnik, hogy az élet szétesik, a legjobb és leginkább "lelki" válasz meglepő lehet: maradj egyedül Istennel és várj.

A Biblia ezt mondja nekünk a Jeremiás siralmai 3,28-ban, "Üljön hát magányosan, és maradjon néma, amikor ráteszik!" 

A legtöbben nem tudják hogyan "lépjenek be a csendbe". Mindig aggódunk, szorongunk. Nem szeretünk várni Istenre, mert ez stresszel bennünket. Szeretünk irányítani.

Mit jelent Istenre várni? Leülsz, becsukod a szádat és csak hallgatsz. Olvashatod a Bibliádat. Imádkozhatsz. De legfőképpen, csendben vagy Isten előtt.  

A szorongás akkor érkezik, amikor nem „várjuk a remény megjelenését”, ahogy Jeremiás mondja. Isten beszélni akar velünk. Meg akarja adni nekünk azt a reményt, amire vágyunk. Viszont mi túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy meghalljuk őt.

Ha hallgatni akarunk Istenre és megtapasztalni a reményt, amit nekünk tartogat, akkor egyedül kell maradnunk vele. Be kell "lépnünk a csendbe" és készen állni arra, hogy meghalljuk.

Jézus ezt mondta a Máté 6,6-ban, "Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.

Légy őszinte Istennel és figyelmed a problémáidról- nem számít, milyen nyomasztónak tűnnek- átkerül Isten kegyelmére.  

Jeremiás siralmai 3,25-26 ezt mondja, "Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására."

Mielőtt elindulnál és egyedül próbálnád megoldani a problémádat, engedd, hogy Isten megmentsen. Nem számít, hogy milyen akadállyal nézel szembe, várnod kell az ő időzítésére. Ő tökéletesen fogja időzíteni a következő lépésed.

Csendesedj el és figyelj! Ezután várj a remény megjelenésére.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Tudsz olyan időszakot az életedben, amikor a túl gyors cselekvés katasztrofális eredményhez vezetett?
  • Miért nehéz Istenre várni, amikor nehéz időkön mész keresztül?
  • Mit kell megváltoztatnod az időbeosztásodon és a prioritásaidon, hogy Isten elé kerülhess, csendben maradhass és várhass?

Készen állsz arra, hogy megnyugvást találj Istenben?

Az első lépés az, hogy békét kötsz Istennel, elfogadod Jézust Uradnak és Megváltódnak. Kezdheted ezzel az egyszerű imával:

„Drága Istenem! Nem akarom, hogy a bűnöm többé tőled elszakítson. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, akkor megbocsátasz mindent, amit valaha rosszul cselekedtem. Megmutatod életem célját és befogadsz a családodba, hogy egy nap majd a mennybe vigyél, hogy veled éljek az örökkévalóságig."

„Jézusom, megvallom a bűnömet és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből van, hit által, és nem bármi olyan által, amit teszek. Kérlek, jöjj az életembe Uramként, neked ajánlom ma az életem."

„Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél -békében- , és hogy életem hátralévő részét arra használjam, hogy téged szolgáljalak. Jézus nevében, ámen."

(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.29.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása