Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt dolog, amit várakozás közben tehetsz

2024. május 18. 03:00 - Lencsés Tamás

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” (Mt 7,7)

Érezted már úgy, hogy Istenre vársz? Talán nem tudsz azonosulni a zsidókkal, akik 40 évig vándoroltak a sivatagban, miközben Istenre vártak, hogy megszabadítsa őket. Mégis úgy érzed, hogy Isten várakoztat téged. Nem adta meg neked a választ vagy a szabadulást, amit akartál vagy vártál.

Isten néha még mindig a sivatagban bolyongtat minket, de a várakozásnak mindig van célja.

Amikor Isten várakozásra kényszerít, ne tedd parkoló pályára az életed. Helyette gyakorold azokat a szokásokat, amelyek erősítik a hited.

A Biblia szerint öt dolog van, amit a várakozási időszakban is meg kell tenned.

1. Imádkozz folyamatosan:

A Máté evangéliumának 7. fejezetében található 7. vers azt mondja: „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” Imádkozzatok továbbra is, és meg fogjátok kapni a választ.

2. Szolgálj továbbra is:

A Biblia azt mondja a Pál apostol rómaiakhoz írt levelének 12. fejezetében található 11. versben: „... a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.” Ne aggódj amiatt, hogy jelentős szolgálatod legyen. Csak tedd jelentőssé a szolgálatodat.

3. Folytasd a közösségbe járást:

„Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.” (Zsid 10,25).

 4. Vessetek tovább:

A Prédikátor könyve 11. fejezetében található 6. vers így szól: „Reggel fogj a magvetéshez, és ne pihentesd a kezed este sem, mert nem tudod, melyik sikerül: ez, vagy amaz, vagy mind a kettő egyaránt jó lesz.” Soha nem tudhatod, mit tesz Isten a magokkal, amelyeket elvetsz, amíg várakozol.

 5. Tarts ki a hitben:

A Biblia azt mondja: „De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad.” (2Tim 3,14).

Amíg várakozol, maradj aktív, ne légy passzív. Isten nem tud kormányozni egy parkoló autót!

Ne mondd Istennek, hogy vársz rá. Add rá a gyújtást, és csak indulj el, vezess. Hová? Bárhová! Szolgálj egy jó ügyben. Legyél része a szolgálatnak. Legyél része egy közösségnek. Tedd meg azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy tehetnél, azért, hogy fejleszd a képességeidet és szokásaidat, és még inkább hasonlíts Jézusra.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan szoktál reagálni, amikor Isten várakozásra kényszerít?
  • Milyen módon segít egy közösség abban, hogy jobban hasonlíts Jézushoz, különösen az élet várakozási időszakaiban?
  • Milyen lépéseket tehetsz ma, hogy aktívabb legyél a hitedben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.11.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása