Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Oszd meg a tapasztalataidat!

2024. június 09. 03:00 - Krisztina Ivanyina

"Bátorítsátok és segítsétek egymást." (1Thes 5,11 GNT fordítás)

Bibliai üzenet – Isten a Te oldaladon áll!

A Biblia azt mondja az első Thesszalonikai levél  5. fejezetének 11. versében: „Bátorítsátok és segítsétek egymást” (GNT fordítás). Isten azt akarja, hogy a saját tapasztalataidat más emberek építésére, motiválására és inspirálására használd. Hogyan érheted ezt el? Háromféleképpen: Reményt adhatsz, segíthetsz leküzdeni a félelmeiket, és áttörni a korlátaikat. 

Először is reményt adhatsz az embereknek . Tapasztalataid megmutatják másoknak, hogy ők is átélhetik ugyanazokat a tapasztalatokat. A tapasztalataiddal reményt adsz másoknak.

Amikor megosztod tapasztalataidat másokkal, segítesz nekik leküzdeni a félelmeiket . Mintha hullámvasúton utaznánk. Amikor egy hatalmas hullámvasútra vársz, azt gondolod: „Okos döntés ez?” Aztán az előtted álló személy megfordul, és azt mondja: „Ez egy nagyszerű út. Ötször ültem rajta.” Tehát azt gondolod: „Rendben, miért is ne?! Ő ötször megcsinálta. Rendben kell lennie.” Inspirációt jelent, ha olyan valakitől halljuk, aki már átesett ezen. Motivál.

Hány szülő érzi magát halálra rémülve, felkészületlennek és alkalmatlannak, amikor szülővé válik? Mindegyikük! Mennyire hálásak azért, ha valaki odajön, és azt mondja: „A babák sírnak. Rendben van. Ez normális." Az általuk tapasztalt félelmek nem tűnnek olyan ijesztőnek, amikor mások megosztják velük tapasztalataikat és azt, hogy hogyan jutottak át rajtuk. Reményt ad nekik!

Te is segítesz az embereknek áttörni a korlátokat, ha saját tapasztalataiddal motiválod őket. 1954-ben Roger Bannister volt az első ember, aki négyperces mérföldet futott le. Mielőtt megtette volna, mindenki azt mondta, hogy ez lehetetlen – senki sem tud ilyen gyorsan futni. Ám egy éven belül azután, hogy Bannister áttörte ezt a korlátot, egy tucat másik srác is túllépte a négyperces határt. Az emberek hirtelen rájöttek, hogy ez nem lehetetlen, és ez reményt adott nekik, hogy ők is meg tudják csinálni.

Vannak olyan tapasztalataid, amelyek akadály lerombolóak, inspirálóak és motiválóak lehetnek más emberek számára – de csak akkor, ha hajlandó vagy megosztani azokat. Ez az egyik módja annak, hogy másokat bátoríts és reményt adj.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mikor segített a valaki más tapasztalataiban való reménykedés legyőzni a félelmet, vagy áttörni a korlátokat?
  • Mit gondolsz, az életedben milyen tapasztalatot akar felhasználni Isten arra, hogy valaki mást bátorítson?
  • Hogyan érhetsz el ezen a héten valakit, akit bátorítani kell a tapasztalataid segítségével?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.06.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása