Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell bűntudattal élned

2024. június 12. 03:00 - Antal Péter Dávid

green-park.png„Az az ember, aki nem hajlandó beismerni a hibáit, soha nem lehet sikeres. De ha bevallja és elhagyja őket, kap még egy esélyt.” Péld 28,13 (TLB)

Isten mindig kész újabb esélyt adni neked. Ez a kereszténység egy alapja. Mindannyian felelőtlenek voltunk. Mindannyian elrontottuk. A Biblia azt mondja nekünk: „Nincs a földön egyetlen olyan ember sem, aki mindig jó és soha nem vétkezik.”
(Préd 7,20 NLT).

Nem kellene úgy végigcsinálni az életet, hogy olyan dolgok miatt gyötör a bűntudat egész végig, amelyekben felelőtlenek voltál. A bűntudat tönkreteszi az önbizalmat, rontja a kapcsolatokat, a múltban tart, és még az egészségre is ártalmas. Néhány évvel ezelőtt olvastam egy jelentést, amely szerint a kórházban levők 70 százaléka távozhatna, ha tudnák, hogyan oldják fel a bűntudatukat.

Isten ennél sokkal jobbat akar az életeddel. Nem akarsz bűntudatban élni. És itt van egy fontos igazság, amelyhez mindig ragaszkodhatunk: nem is kell állandó bűntudattal élnünk.

Ehelyett Isten azt akarja, hogy az ígéret és a remény tudatában élj. Még a meghozott ostoba döntéseidből is jót tud hozni, ha átadod neki ezeket a kudarcokat.

Mit kell tenni ehhez?

Valld be Istennek, hogy hibáztál. Ez nem lesz meglepő neki. És ez nem fogja megváltoztatni a rólad alkotott elképzelését. Ha megteszed ezt a lépést, a következőket várhatod tőle:

Isten azonnal megbocsát. Abban a pillanatban, amikor elismered a bűnödet Isten előtt, ő megbocsát neked.

Isten szabadon megbocsát. Nem kell kiérdemelni, és soha nem fogod megérdemelni.

Isten teljesen megbocsát. Teljesen tisztára törli a bűnödet.

A Biblia azt ígéri, hogy „az az ember, aki nem hajlandó beismerni hibáit, soha nem lehet sikeres. De ha megvallja és elhagyja őket, kap még egy esélyt” (Péld 28,13 TLB).

Ha bűntudatba és szégyenérzetbe süllyedtél, akkor valószínűleg újra és újra belesüllyedsz majd, bármi is okozta azt. Azt fogod mondani magadnak, hogy elrontottad, tehát rossz ember vagy. Mivel rossz vagy, úgy gondolod, hogy újra el fogod rontani majd. Ez egy ördögi kör, amelyből nem látszik a kiút, nem tudunk kiszabadulni – legalábbis magunktól nem.

Emberi erőnél többre van szükséged. Megváltóra van szükséged! El kell engedned bűntudatodat, és Isten megbocsátásának szabadságában kell élned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen hatással volt rád a bűntudat testileg, érzelmileg, mentálisan és lelkileg?
  • Mi tart vissza attól, hogy Istentől kérj bocsánatot?
  • Mire kell ma bocsánatot kérned?

 

Nem számít, mit tettél vagy hol voltál... 
Isten megbocsát neked.

Bízz Istenben és az általa nyújtott kegyelemben. Valld meg bűneidet, és kérd Istent, hogy bocsásson meg neked. Kérd, hogy váltsa be Jézus ígéretét, hogy az üdvösség ingyenes és nyitott mindenki számára, aki elfordul bűneitől, és vállalja, hogy Uraként és Megváltójaként követi őt. Alázatosan kérd Istent, hogy fogadjon örökkévaló családjába.

Készen állsz? Kezdd el a közös utat Jézussal, mondd el ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját utam szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. El akarok fordulni a bűneimtől és feléd akarok fordulni.

„Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetek elég jó ahhoz, hogy megfeleljek a te szent mércédnek.

„Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél az ég számára, és alázatosan kérlek, ments meg engem. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy be fogod tartani az ígéretet, hogy azonnal és biztosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha az imént elmondott ima által fogadtad be Jézust  a szívedbe, akkor kérlek, hogy, írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.06.05.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása