Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Éppen elég időd van arra, hogy Isten akaratát teljesítsd

2024. június 23. 03:00 - Lencsés Tamás

„De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából.”

(Préd 3,13)

Egy olyan 21. századi világban, ahol túlhajszoltak, túlterheltek és túltervezettek vagyunk, ez lehet az egyik legjelentősebb és legfelszabadítóbb mondat, amit valaha is olvastál: Éppen elég időd van arra, hogy Isten akaratát teljesítsd.

Ez azt jelenti, hogy ha azt érzed, hogy nincs elég időd, akkor két dolog közül az egyik igaz.

  1. Olyan dolgokat csinálsz, amiket Isten nem szán neked.
  2. Rosszul teszed azokat a dolgokat, amelyeket Isten szándékai szerint teszel.

Isten nem adna neked egy listát a tennivalókról, úgy, hogy nem adna időt arra, hogy megtedd őket. Vagy túl sokat próbálsz tenni, vagy csak pazarlod az idődet. Igazából nincs más lehetőség.

Meg kell tanulnod élvezni a pillanatot. A Biblia azt mondja: „De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából.”  (Préd 3,13).

Túl sokan esünk egy szörnyű csapdába. Én ezt a „ha és akkor” gondolkodásnak nevezem. Azt hisszük, hogy „ha” elérünk egy bizonyos célt, „akkor" boldogok leszünk. Lehet, hogy ez a cél az érettségi, a házasság vagy egy anyagi cél. Azonban nem akkor leszel boldog. Három másodpercig fogod élvezni a cél elérését, aztán elkezded kérdezgetni magadtól: „Mi lesz a következő?”. Az ördögi kör pedig egyszerűen ismétli önmagát.

Kimerült, kiégett vagy stresszes vagy? Isten többet akar neked. Amennyiben nyomasztó terhet cipelsz, az nem Jézustól van. Ő azt mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek...Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.”   (Mt 11,28, 30).

Életed minden pillanata Isten ajándéka. Ő nem akarja, hogy egyetlenegyet is kihagyj, mert arra koncentrálsz, ami következik, és nem arra, amit éppen eléd tett. Ne várj arra, hogy valami történjen, mielőtt elégedett lennél azzal, amid már van. Isten már most megadta neked mindazt, amire szükséged van az örömhöz és az elégedettséghez.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen pillanatokat sajnálsz a múltadból, amiket elfoglaltságod miatt nem tudtál élvezni?
  • Milyen célokat értél el a múltban, amelyekről azt hitted, hogy kielégítőek lesznek, mégsem voltak azok?
  • Hogyan változtathatod meg a prioritásaidat és az időbeosztásodat, hogy legyen elég időd arra, amit Isten szeretne, hogy megtegyél?

 

 

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.06.16.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása