Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten egy gondoskodó Atya

2024. július 26. 03:00 - Lencsés Tamás

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.”   (1Pt 5,7)

Valószínűleg Te is kerültél már időnként olyan helyzetbe, amikor azt kérdezted: „Istent nem érdekli, hogy mi történik?”. A tanítványok pontosan ezt a kérdést tették fel Márk evangéliumának 4. fejezetében.

Egy csónakban voltak kint a tavon, amikor feltámadt a szél és egyre nagyobbak lettek a hullámok. A víz már  a csónakba is bevert, és az elkezdett megtelni vízzel. Jézus aludt. A tanítványok felébresztették, és feltették neki a legfontosabb kérdést, amit valaha fel lehet tenni: „Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?” (Mk 4,38).

Mi a helyzet veled? Törődik Isten a házad törlesztőrészletével, az egészségeddel, vagy azzal, hogy sikeres vagy-e? Törődik a gyermekeid tanulmányaival, vagy azzal, hogy valaha házasságot kötsz-e? Érdekli Őt a barátoddal folytatott vitád, vagy az, hogy hogy érzed magad ma reggel? Isten erre azt mondja: „Hát, persze, hogy érdekel! Én egy gondoskodó Atya vagyok.”

A Máté evangéliuma 6. fejezetének 31-32. verse ezt mondja: „Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk?, Mit igyunk?, Mit vegyünk fel? ... a ti mennyei Atyátok tudja, hogy szükségetek van ezekre a dolgokra” .

A következő vers így folytatódik: „Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.” (Mt 6,33).

A Szentírás azt mondja, hogy Istent az életed minden apró részlete érdekli. Ez annyira hihetetlen, hogy szerintem ezt soha nem fogjuk igazán megérteni. Isten egy gondoskodó Isten. Őt az életed minden apró részlete érdekli!

Nemrég bejött egy férfi az irodámba, és ezt mondta: „Keresztény vagyok, de úgy érzem, nem fejlődöm a keresztény életemben. Valahogy megrekedtem egy semleges állapotban.” Azt kérdeztem tőle: „Mit gondolsz, mi lehet a probléma?” Azt válaszolta: „Szerintem az a gond, hogy nem szeretem eléggé Istent.”

„Nem, nem ez a probléma", mondtam. „Nem az a bajod, hogy nem szereted eléggé Istent. A problémád az, hogy nem érted, mennyire szeret Ő téged.”

A szeretet mindig válasz a szeretetre. A Biblia azt mondja: „Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.” (1Jn 4,19). Amikor azt mondod: „Nem szeretem Istent”, az azért van, mert nem érted, hogy valójában mennyire szeret Ő téged. Őt az életed minden egyes részlete érdekli. Ő egy irgalmas és gondoskodó Atya.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az életed melyik területén érzed úgy, hogy most fuldokolsz? Hogyan változtatja meg a körülményeiddel kapcsolatos érzéseidet az a tudat, hogy Isten az életed minden részletével törődik?
  • Miként lenne más az életed, ha Isten országára és igazságára fókuszálnál, majd jobban bíznál benne az életed többi részletével kapcsolatban is?
  • A Biblia azt mondja: „Mi azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket.” (1Jn 4,19). Mit jelent számodra ez az igazság?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.07.19.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása