Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten képben van és törődik velünk

2024. augusztus 10. 03:00 - Mapetso

baby-2717349_640.jpg

"Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz." Zsolt 103,13

Isten gondoskodó, szerető és könyörületes Apa. Jobban szeret téged annál, mint azt valaha is megérthetnéd. Jobban szeret téged annál, mint azt valaha is felfoghatnád. Isten maga a szeretet, és azért teremtett téged, hogy téged is szerethessen. Mindenben, amit tesz, szeretettel közeledik hozzád. Isten gondoskodó Atya.

A Biblia azt mondja a 103. Zsoltár 13. versében: "Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz". Isten könyörületesen törődik életed minden részével, ami azt jelenti, hogy fontos vagy számára.

Márk evangéliuma 4. fejezetében, egy nap, amikor a tanítványok halászni mentek, Jézus fáradt volt, és a csónak egyik végében összekuporodva aludt. Vihar támadt, de ez nem kellett volna, hogy zavarja a tanítványokat, hiszen hivatásos halászokként hozzá voltak szokva a viharokhoz. Ám ez a vihar olyan nagy lehetett, hogy a tanítványok megrémültek tőle. Rémületükben felrázták Jézust, hogy feltegyék neki az élet egyik legfontosabb kérdését: "Uram, nem is törődsz velünk?".

Ezt a kérdést állandóan és ezerféleképpen tesszük fel Istennek:
"Istenem, láttad azt az orvosi jelentést? Nem törődsz vele?"
"Látod, milyen zűrzavarban van a házasságom? Nem törődsz vele?"
"Látod, milyen kevés pénzünk van a bankban, és mennyi kifizetendő számlánk van? Nem törődsz velünk?"
"Látod, hogy a gyerekeim mennyire küszködnek az iskolában? Nem törődsz velük?"
"Te ismered azt a félelmet, ami az elmémet szorongatja, és amitől nem tudok megszabadulni. Nem törődsz velem?"

A válasz az, hogy de igen, Isten törődik mindezzel. Sőt, jobban érdekli, mint téged. Sokkal jobban akar segíteni, mint ahogy azt te várod. Ő jobban tudja, hogy mi segít neked, mint te. Ő tisztában van mindezzel, és törődik veled.

"Minden gondotokat őrá vessétek, mert neki gondja van rátok" (1Pét 5,7).

Ha tudnád és éreznéd, mennyire együttérzően és szüntelenül törődik veled a mennyei Atyád, akkor te is visszontszeretnéd őt. Ha úgy érzed, hogy Isten elérhetetlen, az azért van, mert nem érted, hogy milyen gondoskodó Atya ő valójában.

Csak akkor ismerheted meg Isten irántad érzett szeretetének mélységét, ha megismered Istent. Tölts időt ma vele - és minden nap! Ahogy egyre jobban megismered Őt, úgy látni fogod, hogy mennyire törődik veled.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen körülmények vannak most életedben, amelyek miatt kételkedsz abban, hogy Isten törődik veled?
  • Hogyan segít a Biblia abban, hogy jobban megismerjük és megértsük Isten irántunk való szeretetét? Milyen bibliai igeversek jelentik Isten ígéreteit számunkra arról, hogy mennyire törődik a mi gondjainkkal?
  • Mit jelent az, hogy "Istenre veted" a gondjaidat?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.08.03)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása