Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapaszkodj Isten igéjébe!

2024. szeptember 17. 03:00 - csmsdvd

 mountain-climbing-1840220_1920.jpg

„Az Ő kegyelméről szóló üzenet... képes arra, hogy felépítsen titeket és megadja nektek azokat az áldásokat, amelyeket Isten akar adni az Ő népének.” (ApCsel 20,32 GNT)

A Biblia a szellemed és a lelked tápláléka. Amikor Isten igéjével élsz, akkor növekszel. Nem lehetsz egészséges, ha mindig gyorséttermi ételeket eszel. Hasonlóképpen, szellemben és lélekben sem lehetsz egészséges, ha nem élsz Isten igéjével.

Szeretnéd, ha Isten mindennel megáldana, amit számodra elkészített? Persze, hogy igen! Én is ezt szeretném neked.

Hogyan kaphatod meg ezeket az áldásokat? Ezek a szellemi érettség egyenes következményei. A Biblia szerint: „Az Ő kegyelméről szóló üzenet... képes arra, hogy felépítsen titeket és megadja nektek azokat az áldásokat, amelyeket Isten akar adni az Ő népének.” (ApCsel 20,32, GNT)

Mit jelent az, hogy az Isten kegyelméről szóló üzenet felépít és áldást ad? Azt, hogy amikor szellemben és lélekben növekszel, akkor Isten meg tudja adni neked azokat az áldásokat, amiket számodra elkészített. Vannak olyan ajándékok, amiket egy csecsemőnek vagy egy gyermeknek nem lehet adni, mert még nem elég érettek hozzá. Ehhez hasonlóan, vannak ajándékok, amiket Isten neked akar adni, de arra vár, hogy felnőjél azokhoz.

A kezeddel emlékeztetni tudod magad arra, hogy hogyan használd a Bibliát a szellemi és lelki érettségben való növekedésre. Isten igéjével táplálkozol, amikor a következő 6 dolgot teszed:

1. Hallgatod Isten igéjét (erre a kisujjad emlékeztethet). 2. Olvasod Isten igéjét (ez a gyűrűsujjad). 3. Tanulmányozod az Igét (ez a középső ujjad). 4. Megtanulsz kívülről igeverseket (ez a mutatóujjad). 5. Gondolkozol az Igéről, elmélkedsz rajta (ez a hüvelykujjad). 6. Alkalmazod az Igét a gyakorlatban (a tenyered).

Fontos, hogy mind a hatféleképp táplálkozz Isten igéjével. Ha csak hallgatod Isten igéjét a gyülekezetben, akkor nem fogod alaposan megérteni azt, ahogy csak a kisujjaddal sem tudsz elég erősen megfogni vagy megtartani valamit. Egyes tanulmányok szerint a hallott dolgok 95%-át 72 óra alatt elfelejtjük. Ha az Igével a kapcsolatod csak annyi, hogy az istentiszteleteken hallgatod, akkor a Sátán nagyon könnyen el tudja lopni az örömödet.

Viszont ha hallgatod és naponta olvasod Isten igéjét, akkor már jobb kapaszkodód van, és Sátán már nem tudja olyan könnyen elvenni tőled. Ha hallgatod, olvasod és még tanulmányozod is, akkor még erősebben kapaszkodsz.

Ha mind a hat dolgot teszed — vagyis hallgatod, olvasod, tanulmányozod, memorizálod, elmélkedsz és alkalmazod —, akkor már nagyon erősen tudsz kapaszkodni Isten igéjébe, és senki sem tudja elvenni tőled azt. Azon veszed majd észre magad, hogy növekedsz, egyre érettebb leszel szellemben és lélekben, és megkapod az ezzel járó áldásokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ahhoz, hogy növekedj, nap mint nap elkötelezetten kell Isten igéjével foglalkoznod. Állíts fel magadnak egy célt, hogy hat hétig folyamatosan, naponként ugyanannyi időt töltesz a Biblia tanulmányozásával ugyanabban az időpontban. (Ha ez csak napi 5 perc kezdetben, az is jó.) Jegyezd fel magadnak ezeket az alkalmakat, és legyen egy barátod is, aki ezt számon tudja kérni rajtad.
  • Mik azok a dolgok, amik a leginkább akadályoznak abban, hogy naponta tanulmányozd a Bibliát? Fontosabbak ezek számodra a szellemi-lelki növekedésednél?
  • Mi jelent Isten igéjén elmélkedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása