Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kiválasztott téged, jóval azelőtt,hogy te döntést hoztál mellette

2010. augusztus 23. 00:08 - Lenard J

 

Drága Barátaim, az Atya Isten sokkal hamarabb kiválasztott titeket, mert Ő tudta, hogy a gyermekei lesztek. (I.Péter 1,2. LB szabad fordítás)
 
 
Isten azt mondja, hogy az üdvösséged nem csak egy  véletlen. Ő kiválasztott téged, jóval azelőtt, hogy te döntést hoztál volna mellette. Ő kezdeményezett. Az angolnyelvű Good News (Jó hír) biblia fordítás a következőképpen fogalmaz: "Isten szándéka és terve szerint választott ki titeket." 
 
Miért választana ki téged vagy engem Isten, arra, hogy  befogadjon családjába? Azért mert Ő a szeretet Istene. Ő a kegyelem Istene. Minél jobban megérted a kegyelmet, annál jobban elámulsz annak nagyszerűségétől. Isten kiválasztott téged. Megérdemelted? Véletlenül sem. Megérdemled, hogy a mennybe juss? Semmiképpen sem! Elég jó vagy, ahhoz, hogy Isten családjához tartozz? Nem. Ő egyszerűen csak kiválasztott. És ez a Jó Hír. 
 
Milyen alapon választott ki téged? I.Péter 1,3 a következőket mondja: Ő határtalan irgalmából újjászült minket, s így lehetünk Isten családjának örökös tagjai. 
 
Isten az irgalma alapján választott ki, nem a teljesítményed alapján. Sosem fogod kiérdemelni. Sosem tudnál megdolgozni érte. Sosem lennél eléggé tökéletes. Ez egyedül Isten kegyelme és irgalma, ami által a világegyetem Alkotója azt mondja: "Azt akarom, hogy te is a családomhoz tartozz". Ha ez nem elég bátorító számodra, akkor jobban teszed, ha ellenőrzöd a pulzusodat :)
 
Daily Hope by Rick Warren, 2010. augusztus 16.
 
1 komment
Címkék: kiválasztás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andreas · http://www.garainyh.hu 2010.08.23. 19:35:49

Kedves Napi remény olvasók!
Nagyon megörültem ennek az írásnak, mert az evangélikus templomokban aug. 22-én erről a témáról szóltak az igehirdetések a Róm 9,15-16 igék alapján:
Hiszen így szól Mózeshez: „Könyörülök, akin könyörülök, és irgalmazok, akinek irgalmazok.” Ezért tehát nem azé, aki akarja, és nem is azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené. - Isten kegyelmi kiválasztása az ő titka, hiszen szuverén ÚR és szabad kegyelmét mi emberek nem korlátozhatjuk, csak imádhatjuk, ha már mgtapasztaltuk, hogy az ő gyermekei vagyunk. Ő térített meg minket és nem mi tértünk meg hozzá, s ő munkálja bennünk az akarást is kegyelme gazdagsága szerint. De ha már kiválasztottai lettünk, akkor Urunk missziói parancsa is érvényes ránk: "Hirdessétek az evangéliumot!" Örülök, hogy ez a Napi remény blog is ezt teszi rendszeresen írásaival, mint ahogy én is így végezhetem a NET missziót személyes honlapomon ill. blogjaim naponta frissülő rovataival. Minden kedves Látogatójukra ragyogtassa rá orcáját az ÚR Isten!
Keresztyén testvéri üdvözlettel: Andreas www.garainyh.hu
süti beállítások módosítása