Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örökségünk: kegyelem, türelem, bölcsesség és erő

2010. szeptember 12. 00:33 - TKrisztina

"Isten fenntart az ő gyermekei számára egy megfizethetetlen, romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökséget, amely a mennyekben van fenntartva számunkra" 1Pt.1,4

Az Újszövetség nagy hangsúlyt helyez a mi gazdag "örökségünkre". Isten családjában, az Ő gyermekeiként mi is részesülünk a családi vagyonból. Minden, ami Istené, hozzánk tartozik (Gal. 4,7). Pál apostol hozzáteszi: "És világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között" (Ef. 1,18).

Milyen javakat öröklünk?

Isten családjának gyermekeiként nekünk adatott "gazdagsága, kegyelme, jósága,  türelme,  dicsősége,  bölcsessége, ereje és irgalma" (Ef. 1,7; Róm2,4; 9,23; 11,33; Ef. 3,16; 2,4). Örökségül kapjuk az örök életet is, Isten már és itt és most belénk helyezi Szellemét, az eljövendő dolgok biztosítékaként.

Micsoda örökség ez! Sokkal gazdagabb vagy, mint gondolnád. Ezért írta Pál teljes bizonyossággal: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban" (Fil 4,19).

Örökkévaló örökséged felbecsülhetetlen, tiszta, tartós és őrzött; senki nem veheti el tőled. Nem rombolhatja le háború, rossz gazdasági helyzet, vagy katasztrófa. Ezt az örökséget kellene várnod, nem pedig a nyugdíjazást; a nyugdíjazás mindössze egy rövidlátó célkitűzés.

Szólj hozzá!
Címkék: örökség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása