Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan összpontosítsd az életed?

2010. október 18. 00:01 - Kingdom

 

"Ábrahám élemedett korú, öreg ember lett, és az ÚR mindennel megáldotta Ábrahámot." 1Móz 24,1

 

"Nemcsak a mit kell tudnod hanem a miért-et is - ez lesz a motivációd. Ha nem tudod a miért-et, feladod amikor nehéz lesz."

 

A következő tíz év életed legnagyszerűbb évei lehetnek. Rendeltetésszerű tíz év összpontosított élettel, melynek következtében hatással lehetsz mindennel amit teszel.

Ahhoz, hogy ott légy ahol Isten látni szeretne és az légy amit Isten meggyőződésed szerint akar, néhány olyan lépést szükséges meglépned, melyek segítenek összpontosítani.

 

1. Lépés - Határozd meg a jelenlegi  helyzetedet

Tudnod kell hol vagy jelenleg, hogy rájöjj merre kell menned. Ehhez tegyél fel magadnak két kérdést:

  1. Hol vagyok most? Hol vagy lelkileg, anyagilag, érzelmileg, kapcsolatilag, fizikailag és szakmailag?
  2. Mi az amit szeretnék megváltoztatni? Mindezeken a területeken amiket meghatároztál mi az amit szeretnél, hogy más legyen? Isten megígérte Ábrahámnak, hogy egy nagyszerű nemzet atyja lesz. Azonban az 1 Móz 24-ben azt olvassuk, hogy Ábrahám már idős és Izsák fiának még mindig nincs gyermeke. Ábrahám felbecsülte a helyzetet és elküldte szolgáját Eliézert, hogy szerezzen feleséget  Izsáknak.

Egy fontos alapelv, amit itt találunk, hogy soha nem késő számodra, hogy megváltoztasd az életed, még akkor sem, ha ez a változás több időt venne igénybe mint gondolnál. Éppen ezért nem halogathatsz. Az elkövetkező tíz évben sodródhatsz az árral is és élhetsz céltudatos életet is. Isten azt szeretné, ha céltudatosan élnél.

 

2. Lépés - Nevezd meg konkrétan mit szeretnél

 

Ahhoz, hogy megkapd amit szeretnél, pontosan le kell tudnod írni mi az amit szeretnél.

Ábrahám konkrétan elmondta Eliézernek milyen feleséget szeretne Izsáknak. Azt mondta:"hadd eskesselek meg az ÚRra, az ég és föld Istenére, hogy fiamnak nem a kánaániak leányai közül hozol feleséget, akik között lakom," (1 Móz 24, 3-4).

Soha nem fogsz elérni egy határozatlan célt.  Minél általánosabb a célod annál erőetlenebb lesz. De minél sajátságosabb annál nagyobb ereje lesz az életedben.

Tedd fel magadnak a következő négy kérdést:

  1. Mi szeretnék lenni?
  2. Mit szeretnék csinálni?
  3. Mit szeretnék megkapni?
  4. Miért szeretném ezeket?

 

Nemcsak a mit kell tudnod hanem a miért-et is - ez lesz a motivációd. Ha nem tudod a miért-et, feladod amikor nehéz lesz.

Amikor Eliézer meghallotta Ábrahám célját azt kérdezte:" Mi van akkor, ha…". Ha ezekre a "mi van akkor ha"-ra hallgatsz, elbuksz az aggodalom és félelem miatt.

Mostantól kezdve nem kell a hogyanra összpontosíts, mert ha kigondoltad a miértet, Isten meg fogja mutatni a hogyant.

Ő segíteni fog a problémák megoldásában, melyek a célod útjában állnak.

Ma imádkozz válaszokért az 1. és 2. lépésekben, és holnap megnézzük a következő lépéseket.

 

Rick Warren Daily Hope 2010. október 11.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása