Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne állj meg addig, amíg nem találkozol Jézussal!

2010. december 28. 03:00 - husztin

 

 
„Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. …Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával és leborulva imádták őt.” (Máté 2: 9, 11)
 
A Bölcsek nem adták fel, egészen addig mentek, amíg találkoztak Jézussal. A Biblia elmondja nekünk, hogy ők végül megérkeztek ahhoz a helyhez, ahol Jézus volt. Te már valaha jártál ott? Volt az életedben egy olyan pont, amikor személyesen találkoztál Jézussal?
 
Ha nem, akkor te még mindig úton vagy. Ha nem találkoztál még Vele szemtől szembe, akkor ne add fel a keresést, haladj tovább.
 
Sok ember tesz föl fontos kérdéseket az életében: „Ki vagyok én? Hol vagyok? Honnan jöttem? Hová tartok? Van az életemnek valami értelme?  Van célja? Mi a lényeg mindebben?" Ezek fontos kérdések. Ha te nem keresel kitartóan válaszokat, hamarosan elvonják majd a figyelmedet más dolgok, amik egyébként fontosak, például a karrier, vagy továbbtanulás. De amikor az emberek ezt teszik, nagyon nehéz lesz visszatalálniuk az útra. Sok ember megnyugtatja magát és figyelmen kívül hagyja életének valódi célját.
 
De te, éppen úgy, mint a Bölcsek, ne hagyj fel addig a kereséssel, amíg nem találkozol Jézussal!
 
Hol találhatod meg Jézust? Ugyanazon a helyen, ahol a Bölcsek is ráleltek. Egy megszokott hétköznapi helyen. Az élet problémái kötött találhatod meg nem a látványos dolgok között. Megtalálhatod Őt az élet dolgaiban, helyzetekben és istállókban, amik szagosak és ahol az élet születik.
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2010. december 21.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása