Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A célok növelik a hitedet

2011. január 18. 00:00 - jkriszti

 „Történjen úgy, ahogyan hittétek!”(Mt. 9:29, Egyszerű ford.)

Minden alkalommal, amikor valamilyen célt tűzöl ki magad elé, azt mondod: „Hiszem, hogy Isten azt szeretné, ha ezt eddig és eddig az időpontig megtegyem!” – ez pedig egy hitbeli megvallás.

Na mármost, ha nagy célt tűzöl ki, Isten hatalmasan megsegít. Ha özepszerű terved van, Isten középszerű módon segít. Ha pedig kicsiny célt kívánsz elérni, Isten is ehhez mérten segít.

Láthatod, hogy a célok hogyan tágítják ki a hitemet. Bizonyítják, hogy bízom Istenben, de azt is megmutatják, hogy mennyire bízom Benne.

Ez azt jelenti, hogy a célok hiánya tulajdonképpen egy hibás cél. Más szóval, ha nem állítasz célokat magad elé, azzal máris állítottál egyet: azt, hogy megmaradsz ugyanolyannak, mint amilyen eddig voltál.

Nézd, hogy is működik mindez:

  • Ha megkérdezem, mi a célod az egészséged felől 2011-re, és azt válaszolod „semmi”, akkor az a célod, hogy ugyanolyan maradj.
  • Ha megkérdezem, hogy mi a célod 2011-ben a kapcsolataiddal, és azt mondod „semmi”, akkor az a célod, hogy ne javuljanak.
  • Ha megkérdezem, hogy mi a célod a pénzügyeiddel és a hiteltörlesztéseddel, és a válasz „semmi”, akkor a célod, hogy ne kerülj ki az adósságból.
  • Ha megkérdezem, hogy mi a célod az üzleti karriereddel, és a válaszod „semmi”, akkor a célod az, hogy sodródj az árral. 

Ezért tanít arra a Biblia, hogy legyenek céljaink. A célok megtanítanak a szellemi fegyelemre. Próbára teszik a hitünket. Építik a jellemünket, és növelik a reményünket.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. január 11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása