Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Isten szerinti célokat a szeretet motiválja

2011. január 20. 00:01 - jletti

"Törekedjetek a szeretetre;"1Kor.14,1

Istent jobban érdekli az, hogy miért teszed azt, amit teszel, mint az, amit teszel. Az Isteni célokat - azokat a célokat, amelyeket Isten megáld - a szeretet kell, hogy motiválja.

Az embereket sok minden motiválhatja, amikor kitűzik a céljaikat - a kortársak nyomása, bűn, kapzsiság, materializmus, bosszú, büszkeség, irígység vagy féltékenység. Isten csak azokat a célokat áldja meg, amelyeket a szeretet motivál.

A Biblia azt mondja, hogy minden, amit tesztek, azt szeretettel tegyétek. Tehát, minden cél, amelyet magad elé állítasz, az Isten dicsőségét kell, hogy szolgálja és minden cél mögötti motiváció a szeretet kell legyen. Erről így ír a Biblia: "Minden dolgotok szeretetben menjen végbe." 1Kor.16,14

A szeretet, amely motivál minket, lehet a mi szeretetünk Jézus iránt vagy más emberek iránt is. Ez az úgy nevezett Nagy Parancsolat: Szeresd az Urat teljes szívedből és felebarátodat, mint magadat. Amikor egy cél arra indít téged, hogy jobban szeresd  az Urat, vagy más embereket, akkor az Úr ott lesz a célod mögött.

A Biblia azt mondja: " Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk és az Ő szeretete lett teljessé bennünk. " 1Ján. 4,12

Máskülönben, ha a céljaidat szeretet nélkül tűzöd ki magad elé, akkor az emberek eszközökké válnak az életedben, és már nem emberi lényekként fogod látni őket, hanem a terved részeivé válnak és ez visszatart téged attól, hogy szeretni tanulj. Isten azt akarja, hogy úgy töltsük az időnket a földön, hogy megtanuljuk hogyan kell Őt  és másokat szeretni.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. január 13.)

Szólj hozzá!
Címkék: célkitűzés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása