Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy Istent meghalld, Te is kellesz!

2011. március 19. 00:17 - Adnama

"Akiknél pedig a jó földbe esett, azok igaz és jó szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal." Lukács 8, 15
 

Isten azokhoz az emberekhez szól, akik már előre eldöntik, hogy megteszik majd, amit mond, és nem azokhoz, akik azt mondják, hogy "Istenem, mondd meg mit tegyek, aztán majd meglátom, hogy megteszem-e vagy sem".


Ha együttműködő vagy, meg fogod hallani Isten hangját. A mai igeversben a jó föld az engedelmes szívet jelenti. Ez annyi, mint bátran kijelenteni, hogy "Istenem, bármit megteszek, amit akarsz, hogy megtegyek! Még akkor is, ha ijesztőnek, szokatlannak vagy nehéznek tűnik, kitartó leszek, amíg nem látom a gyümölcsét!"


Hogyan teremhetsz gyümölcsöt? A Lukács 8,15 szerint a kulcs az állhatatosság. Jézus ezt mondja: "Ők hallgatják az igét, meg is tartják, és állhatatosan továbbadják másoknak is, akik aztán szintén hinni fognak" (angolból fordítva).


Nagyon jó módja a gyümölcstermésnek, ha a tanultakat továbbadjuk. Taníts vagy tanítványozz valakit! Ez a növekedés titka! Bármit is tanulsz, amint megtanultad, add tovább másoknak! Mindenki, aki tanít, maga épül a legtöbbet általa, mert amikor megtanítasz valamit, bebizonyítod, hogy nem csupán hallomásból tudsz valamiről, hanem beépítetted azt,  és így képes vagy átadni másoknak is.

(Rick Warren, Daily Hope, 2011. március 12.)

Szólj hozzá!
Címkék: állhatatosság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása