Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hozd ki a legtöbbet a képességeidből

2011. augusztus 18. 03:00 - szateri

"Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (1 Péter 4:10)
Istentől egyedi képességeket, tehetséget, ajándékokat kaptál. Mi itt a Saddleback Gyülekezetben úgy mondjuk, ezek alkotják az ALAKOT (Adottságok, Lelki Ajándékok, Karakter, Odaadás, Tapasztalatok). Ez az Istentől kapott "csomag" tesz azzá, aki vagy, és ez különböztet meg mindenki mástól.
 
Ha azt hiszed, hogy a képességeidet azért kaptad, hogy sok pénzt keress velük, nyugdíjba menj, aztán meghalj, akkor lemaradtál az életed leglényegesebb részéről. Isten nem azért adta a képességeidet, hogy magadat, hanem azért, hogy másokat szolgálj vele. Másoknak pedig olyan képességeket adott, amelyekkel téged szolgálnak.
 
Mindannyian Krisztus testének a részei vagyunk, és minden rész számít. Isten családjában nincsenek jelentéktelen emberek. Az Úr úgy formált meg, hogy szolgálni tudd őt, és látni akarja, hogyan használod a képességeket, amiket adott.
 
Lehetsz zenész, könyvelő, tanár vagy szakács – Isten megadta neked a képességeket ahhoz, hogy másokat szolgálj. Ahogy a mai igevers mondja: "Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (1 Péter 4:10)
 
Te menedzseled azokat az ajándékokat, amiket Isten adott. Mindegy, hogy a te szemedben ezek az ajándékok kicsinek vagy nagynak tűnnek: Istennek számítanak. "Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon." (1 Korinthus 4:2) Amikor Isten teremtett, az számára egy befektetés volt, és most arra vár, hogy ez a beruházás megtérüljön. 
 
Vajon mindazt, amit Isten mások javára adott neked, valóban arra használod, hogy jobbá tedd a világot? Vagy csak a magad javára használod őket?
 
Amikor Istentől kapunk egy képességet, elvárja, hogy használjuk is azt. Hasonlóan az izmainkhoz. Ha használjuk őket, növekedni fognak. Ha nem, elveszítjük őket. Ha valamihez tehetséged van, de félsz használni, vagy ellustulsz, és nem kamatoztatod mások javára, el fogod veszíteni. Ahogy a példázat mondja a Lukács 19-ben: ha nem élsz azzal, amit Isten adott neked, akkor el fogja venni tőled, és olyannak adja, aki fog.
 
De ha bölcsen használod a képességeidet, akkor Isten még többet fog adni. Ha okosan osztod be az idődet, Isten még több időt fog adni. Ha bölcsen használod az energiádat, még több energiát kapsz majd. Ha jól használod a befolyásodat, Isten megnöveli azt. Az Úr meg fog áldani a hűséged mértéke szerint. 
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 08. 11.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása