Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fejtsetek ki erőt csoportosan

2011. december 17. 03:00 - husztin

 És íme, férfiak ágyon hoztak egy béna embert, és igyekeztek bevinni és letenni eléje. Mivel a sokaság miatt nem találták módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre, és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól Jézus elé a középre. Ő pedig látva hitüket, így szólt: "Ember, megbocsáttattak a te bűneid." (Luk.5.18-20. MBT)

 
 
Itt a hatodik módja a hét közül annak, hogyan érhet el egy kis csoport embereket Jézusért ezen a Karácsonyon:
 
 
A ti kis csoportotok együtt kell dolgozzon, hogy a munkát elvégezze.
 
Próbáltatok már valakit hordágyon vinni úgy, hogy csak hárman voltatok? Nem működött volna. Ha a négy barát nem közösen segített volna, akkor a béna ember leesett volna az ágyról.
 
Vannak emberek , akik csakis közös csoportmunkával hozhatóak Jézushoz. Tanulmányok is kimutatták, hogy az emberek sokkal gyorsabban jönnek Krisztushoz egy elfogadó és támogató környezetben. Ez teszi olyan alapvető jelentőségűvé a kis csoportot a lélekmentésben.
 
Ha beszélgetsz valakivel a munkahelyeden például, és csak ketten vagytok, te vagy az egyedüli tanú. Ha ügyes vagy és elhívod őt egy kiscsoportos alkalomra Karácsony táján, különösen nagy élmény lehet, amikor felkiált és azt mondja: "Héj, ezek nem is hibbantak! Nem is vallási fanatikusok. Ezek normális emberek!"
 
Jézus azt mondja " ... ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." (Máté 18:20 MBT). Ez azt jelenti, hogy amikor mi kinyújtjuk kezünket mások felé, "ugyanazt akarjuk, ugyanaz a szeretet van bennünk, és egyet akarva ugyanarra törekszünk". (Fil.2.2 MBT)

 

Szólj hozzá!
Címkék: csapatmunka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása