Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kérdés nem az, hogy meg lehet Istenben bízni

2012. augusztus 14. 03:00 - mirjam07

“Mert az Úr igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik. Szereti az igaz ítéletet, az Úr szeretetével tele van a föld.”(Zsoltárok 33:4,5)

Ha kételkedünk Istenben, a kérdés nem az, hogy tud Isten segíteni. Nyilvánvalóan tud. Isten a világmindenség szuverén, legfőbb Ura, akinek hatalmában áll bármilyen problémát megoldani, vagy bármilyen ellenséget legyőzni: "Minden Tőle jön, minden általa történik, és érte van minden” (Róm. 11:36, Message fordítás).

Isten szeretet (1. Ján. 4:16), és innen tudhatjuk, hogy Ő türelmes és jóságos. Ő sosem bántó, vagy önző, nem gerjed könnyen haragra, és nem rója fel a rosszat. Nem leli kedvét a gonoszságban, de együtt örül az igazsággal. Ő mindig megvéd, mindig bízik, mindig remél, és mindig kitart. Ő soha nem vall kudarcot (1 Kor. 13:4-8).

Isten mindig igazságos (5. Móz. 32:4), mindig tiszta es őszinte (Zsid. 6:18). Nem szegi meg az ígéretét (4. Móz. 23:19), mindig beteljesíti ígéretét (Józsué 21,45) és bizalomra méltó mindenben, amit tesz (Zsolt. 33:4).

A kérdés akkor nem az, hogy Istenben meg lehet-e bízni, hanem az, hogy mi képesek vagyunk-e megbízni benne.

Beszéljünk róla!

  • Milyen melléknév írná le legjobban magatartásodat, amikor Istenre figyelsz?
  • És milyen/melyik melléknév, amikor saját magadra figyelsz?
  • Isten az Ő békéjét adja mindazoknak, akik bíznak benne (Ézs. 26:3). Imádkozzatok egymásért, hogy tanuljatok meg jobban bízni Istenben és hogy megtapasztaljátok Isten békességét.

 

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.08.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása