Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáldja, amikor a legjobbat adod magadból

2012. október 31. 03:00 - szateri

"Szolgák, tegyétek, amit földi gazdátok kér tőletek. Ne csak a szükséges minimumot teljesítsétek, hanem a legjobbat adjátok, amire képesek vagytok." (Kolossé 3:22, MSG fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja a munkádat, felül kell múlnod azt, amit elvárnak tőled. Mindegy, mi a munkád, lehetsz teherautó-sofőr, ügyvéd, szakács, vagy tanár: tegyél többet a minimumnál! Ne elégedj meg a szükségessel.

Isten azt várja tőled, hogy felülemelkedj az átlagon és felülmúld azt, amit elvárnak tőled. A mai igeversünk is arra szólít fel, hogy múljuk felül a főnökünk vagy a vásárlóink által támasztott elvárásokat. Ez az a jó munka, amit Isten megáld.

A középszerűség kultúrájában élünk. Hányszor panaszkodunk igénytelen kivitelezésről, rossz kiszolgálásról vagy közepes minőségről? Az amerikaiak régen még büszkék voltak a kezük munkájára, manapság azonban már csak a túlélésre hajtanak. Ma már a legtöbb ember csak igyekszik kitölteni a munkaidőt, teljesíti az elvárt minimumot, és ahol lehet, lerövidíti az utat, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel jusson el az eredményhez.

Ez a rossz hír. A jó hír viszont az, hogy ezáltal nagyon könnyűvé válik kitűnni a munkahelyen. Bármikor, amikor büszkén vállalod a munkát és többet fektetsz bele, mint amennyit elvárnának tőled, ki fogsz tűnni a tömegből.

A másik okunk arra, hogy jeleskedjünk a munkánkban az, hogy mi Jézus Krisztust képviseljük. Jézus pedig ezt mondta: "Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre." (Máté 5:41) Múld felül azt, amit elvárnak tőled, és figyeld, ahogy Isten megáldja az erőfeszítésedet!

Beszéljünk róla!

  • Milyen eredményeket tudsz felmutatni, amikor a munkádban a szükséges minimum a mércéd?
  • Mit gondolsz, a kollégáid hogyan jellemeznék a munkamorálodat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.10.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása