Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A beismerés egészségben tart

2012. június 03. 03:00 - Lilla:)

 "Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett." (Zsoltárok 32:3.)

 
 
A bűneim beismerése jót tesz az egészségemnek; ezt akármelyik pszichológus megmondja. Jó dolog megtisztítani a lelkiismereted és megkönnyebbülni. A tested nem azért van, hogy magában tartsa. Amikor a bűnt magadban tartod, olyan minta felráznál egy szódás flakont. Robbanni fog előbb-utóbb.
 
A Zsoltárok 32:3-5-ben azt mondja Dávid: "Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett.  Mert éjjel-nappal rám nehezedett kezed, erőm ellankadt, mint a nyári hőségben. Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az ÚRnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem."
 
Dávid magában tartotta a bűneit, és ez fizikailag hatással volt a testére. Ha nem beszéled ki magadból a problémáid, bűneid, keserűségeid Istennek, akkor az a testeden fog meglátszódni.
 
Az orvosok azt mondják, hogy nagyon sokan elhagyhatnák a kórházat ma, ha tudnák, hogyan szabaduljanak meg a bűntől vagy a nehezteléstől, azoktól a dolgoktól, amiket elkövettek mások ellen, vagy mások tettek ellenük.
 
Beszéljetek róla!
 
Tölts néhány pillanatot imádsággal ma, és kérd Isten bocsánatát, azokért a dolgokért, amiket mások ellen tettél.
 
Aztán imádkozz a neheztelésért, keserűségért, amiket magadban tartogatsz az olyan emberekkel szemben, akik bántottak téged. Kérd Istent, hogy segítsen megbocsátani nekik, hogy tovább léphess a jobb egészség felé.
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 26.)
Szólj hozzá!

Szereped van Krisztus testében

2012. június 02. 03:00 - FHanna

"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai."
(1 Kor. 12:27)

Az egyik ok, amiért egy gyülekezeti családhoz kell csatlakoznod, hogy betöltsd az elhívásodat, ami arra szól, hogy gyakorlati módon szolgálj más hívőket. A Biblia azt írja, "Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és mindegyikőtök önálló és nélkülözhetetlen tagja a testnek." (1 Kor. 12:27 - NLT fordítás)

A Te szolgálatodra Krisztus Testében hihetetlenül nagy szükség van - kérdezd meg bármelyik helyi gyülekezetet. Mindannyiunknak van szerepe és minden szerep fontos. Istennél nincs kis szolgálat; mind számít!

Hasonlóképpen nincsenek jelentéktelen szolgálatok a gyülekezetben. Némelyik látható, némelyik a színfalak mögött folyik, de mind értékes. A kicsinek tűnő vagy láthatatlan szolgálatok okozzák gyakran a legnagyobb változást. A mi otthonunkban a legfontosabb fényforrás nem a nagy csillár az étkezőben, hanem a kicsi éjjeli fény, ami megóv, nehogy elbotoljak, mikor éjjel felkelek.  Nincs összefüggés a méret és a jelentőség között. Minden szolgálat számít, mert egymásra vagyunk utalva, mindegyikünk csak a másikkal együtt tudja betölteni a célját.

Mi történik, mikor az egyik testrészed nem látja el a feladatát? Megbetegszel. A tested többi része szenved. Képzeld el, hogy a májad úgy dönt, mostantól csak magának él: "Elfáradtam! Nem akarom többé a testet szolgálni! Azt teszem, ami nekem a legjobb! Majd valaki más átveszi a feladatom."

Mi történne? Meghalna a tested. Ma több ezer helyi gyülekezet haldoklik olyan keresztények miatt, akik nem hajlandóak szolgálni. A lelátón ülnek, mint nézők és a Test szenved.

Isten olyan szolgálatra hív, ami messze felülmúlja a képzeletedet. Jó cselekedetekre teremtett téged, amelyeket előre eltervezett (Efézus 2:10). Bármikor, mikor másokat szolgálsz, valójában Istent szolgálod.

Beszéljétek meg:

  • Te hogyan szolgálod Krisztus Testét a gyülekezeteden keresztül?
  • Vettél már ki bármikor is "szabadságot" a szolgálatból? Szerinted hogy hatott ez a gyülekezetedre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.26.)

Szólj hozzá!

Indulj el, hitben

2012. június 01. 03:00 - zsófi68

"Józsué ezt parancsolta a nép elöljáróinak: ...három nap múlva átkeltek itt a Jordánon, hogy bemenjetek és birtokba vegyétek azt a földet, amelyet Istenetek, az Úr ad nektek birtokul" (Józs 1,10-11)

 


Életünkben eljön az a pont, amikor abba kell hagynunk, hogy csak beszélünk életünk akadályairól vagy miattuk imádkozunk. Lépnünk kell érzéseink, félelmeink és kétségeink ellenére.

Józsuénak és az izraelieknek fejest kellett ugraniuk a vízbe - szó szerint. Amint áthaladtak a Jordán folyón, harcba szálltak, hogy legyőzzék a népeket.

A Jordán nem egy nagy folyó, kivéve az áradás időszakát, amikor óriásivá duzzad és rohanó, zubogó, nagyon veszélyes folyóvá válik. Az izraeliek pedig pont az áradások idején értek a folyóhoz.

Így szóltak: "Hogy fogunk itt átjuni?" Isten pedig ezt mondta: "Csodát fogok tenni! De azt akarom, hogy ti tegyétek meg az első lépést. Ez egy próbatétel." Így hát a lelki vezetők beléptek a folyóba, és Isten csodát tett. A vizek visszahúzódtak és az emberek átkeltek a folyón.

Mit teszel, mikor tudod, hogy valami Isten akarata szerinti, de téged halálra rémiszt, hogy megtedd? Akárhogy is, megteszed! S ha egyszer már elkezdted, a hit jönni fog. Nem Isten teszi először a csodát. Nem. Azt akarja, hogy te lépj először, hitben.

Nézz szembe a félelmeiddel. Ha vársz a tökéletes körülményekre, sosem fogsz elvégezni semmit. "Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet." (Préd 11,4)

Beszéljetek róla:

  • Jelenlegi korlátaid mennyire hasonlítanak az izraeliekre, akik az áradó Jordán folyóval néztek szembe? Vajon Isten kevésbé törődik a te félelmeiddel és korlátaiddal, bármennyire kicsik is azok a szemedben?
  • Beszélj az életedből egy olyan időszakról, amikor hitből tettél egy lépést? Hogyan gondoskodott Isten rólad? Hogyan nőtt a hited?

 
(Daily Hope by Rick Warren, 2012. május 25.)

Szólj hozzá!

Hagyd el a kétségeidet, hogy Isten használni tudjon!

2012. május 31. 03:00 - szateri

"Aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember." (Jakab 1,6-7.)

 
 
Két olyan dolog van, ami önmagadban való kételkedéshez vezethet:
 
1. Mikor a képességeidet másokéhoz hasonlítgatod, akkor kételkedni kezdesz bennük. Ahelyett, hogy Istenre tekintenél, állandóan a körülötted élőkkel foglalkozol. Azt gondolod, nekik több tehetségük van, jobbak a képességeik, iskolázottabbak, tapasztaltabbak. Abban a pillanatban, hogy elkezded magad másokhoz hasonlítani, a szíved meg fog telni kételkedéssel.  
 
A Biblia azt mondja, hogy butaság másokhoz mérni magunkat (2Korinthus 10,12.) Isten nem akarja, hogy bárkihez hasonlítsd magadat. Arra vágyik, hogy egyedi legyél. Azt szeretné, hogy önmagad légy. 
 
2. A múltbeli bukásaidon való gondolkodás szintén ahhoz vezet, hogy kételkedni kezdj magadban. Amikor a régi bukásaidra emlékezel, az olyan, mintha elindítanál egy filmet az agyadban, ami kizárólag a hibáidról szól, és ezt a filmet újra meg újra lejátszanád. Halálra kínoz, és te is utálod csinálni. 
 
Isten nem akarja, hogy a múltadra koncentrálj. Ha a múltbeli hibáid vannak a középpontban, akkor nem boldogulsz a jeleneddel, Isten pedig nem fog tudni használni a jövődben. Isten azt kéri, hogy felejtsd el a múltat. 
 
Ne hagyd, hogy a múltad miatti kétségek vagy bűntudat visszatartson Isten szolgálatától, hiszen ő azt mondja neked: Nem érdekel a múltad. Használni akarlak!
 
 
Beszéljünk róla!
 
  • Naponta hányszor hasonlítod magad másokhoz abban, hogy mid van, mit értél vagy nem értél el, vagy hogy nézel ki?
  • Mire szeretnéd, ha Isten használná mindezt az elvesztegetett időt?
 
Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 24.
Szólj hozzá!

Szolgáló életet élni

2012. május 30. 03:00 - gyanus

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk."  (Ef 2:10)


Három dolog van, amit az életeddel tehetsz: elpazarolhatod, eltöltheted, vagy befektetheted. A legjobb, ha befekteted valami olyasmibe, ami megmarad.

A legrosszabb az, ha csak egyszerűen a mának és csak magadért élsz. Isten nem azért helyezett téged erre a Földre, hogy csak magadért élj. Azért alkotott, hogy olyan legyél, mint Krisztus.

A Márk 10:45 alapján tudjuk, hogy Krisztus azért jött a Földre, hogy két dolgot tegyen: "Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."

Ahogy a növekedést keressük és egyre jobban Krisztusiak leszünk, meg kell tanulnunk, hogyan éljünk szolgáló életet. Ez segíteni fog abban, hogy egy maradandó szellemi örökséget hagyjunk hátra.

Beszéljetek róla

    Ma azt szeretném, ha időt töltenél a következő verseken való elmélkedéssel, melyek arról szólnak, hogy Isten szolgálatra hív el minket. Imádkozz, és kérd Istent, hogy adjon új lehetőségeket, hogy a körülötted lévők szolgálatára lehess.
 

  • "Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róm 6:13)

 

  • "Sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének  evangéliumáról." (Ap csel 20:24)

 

  • "Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt." (Mk 8:35)



 

Szólj hozzá!
Címkék: szolgálat
süti beállítások módosítása