Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A te életed, a te döntésed!

2013. július 19. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Mert az ő alkotása vagyunk Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." Efézus 2:10

00P6Br-42796284.jpg

Az életed nem a véletlen műve. Van egy sorsod, küldetésed, amit egyedül te tudsz elvégezni. A Biblia ezt mondja a Zsoltárok 139:16-ban: "könyvedben ezek mind le voltak írva, és a napok is, amelyeket rendeltél számomra, holott még egy sem volt meg közülük."

Isten mindenről tud, ami az életedben történni fog. Ő semmin sem lepődik meg. Tudja, hogy a napjaidnak küldetése van. Mindannyian talán 80 évet kapunk, a Biblia szerint. Ez a 80 év az örökkévalóság fényében jelentéktelen. Ezért hangsúlyozza a Biblia, hogy ez az élet egy felkészülés a következőre. Isten azt akarja, hogy már itt a földön gyakoroljuk azt, amit az örökkévalóságban fogunk csinálni egy örök életen át.

Isten adott neked egy küldetést: valamit, amit ebben az életben el kell végezned, valamit, amit egyedül te tudsz elvégezni. Mielőtt megszülettél, Isten bizonyos ambíciókkal, vágyakkal ruházott fel és ösztönnel, hogy betölts egy szerepet a történelemben - azt, amelyiket csak te tudod betölteni.

A Biblia az Efézus 2:10-ben ezt írja: "Mert az ő alkotása vagyunk Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." Születésed előtt a lelki ajándékok, szenvedély, képességek, személyiségjegyek és tapasztalatok egy különleges keverékével látott el téged Isten. A teljes Univerzumban nincs még egy olyan személy, mint te, egyrészt, mert nincs olyan valaki, aki a te talentumaid egyedi összetételével rendelkezne. Ezért olyan különleges a te sorsod. Ez a küldetésed. Nem az anyukádé, az apukádé vagy a lelkipásztorodé. Ez a te életed!

No és most jön a fájdalmas rész: Elmulaszthatod Istennek a te életedre adott küldetését. Az emberek folyton ezt teszik. Valójában leélheted az egész életed úgy, hogy nem töltöd be azt a célt, amit Isten az életedre tervezett - a saját döntéseid miatt. Ha az élvezetek hajszolását, a népszerűséget vagy a pénzt választod Isten helyett, akkor el fogod szalasztani. És ez tragikus.

Isten akarata nem automatikus. Ő megengedi, hogy legyen választásunk. A sok dolog közül, ami veled történik, nem mindegyik Isten tökéletes akaratából van. Mindenkinek választania kell Isten akarata és a saját akarata között. Gyakran a sajátunkat választjuk.

Ha lerészegednék, beleesnék egy medencébe és megfulladnék, az nem Isten akarata lenne az életemre nézve. Ez a saját buta döntésem lenne. Istennek van egy terve az életedre, de nem fogja azt rád erőltetni. 

De meg is élheted Isten neked szánt tervét. Még ha minden a feje tetejére áll is, Isten akkor is képes a katasztrófát átformálni arra, hogy a küldetésedhez felhasználja. Sosincs késő ahhoz, hogy az Ő tökéletes akaratát magadévá tedd. Csak imádkozz így: "Istenem, én szeretném megélni a nekem szánt célodat." - és akkor nem fogod elszalasztani, függetlenül attól, miben vagy. Úgy fogja alakítani a dolgokat, hogy betölthesd a célt. Ő még inkább vágyik erre, mint te magad!

Jézus ezek miatt tanított bennünket így imádkozni: "Legyen meg a te akaratod a Földön és a Mennyben." Isten akarata tökéletesen megvalósul a Mennyben. Szeretné, ha a te életedben is tökéletesen megvalósulna.

De a te életed a te döntésed!

Beszéljünk róla:

  • Sorolj fel néhány különleges képességet és tapasztalatot, amelyet Isten neked adott, hogy használd!
  • Mi akadályozza meg azt, hogy beteljesüljön az az élet, amit Isten neked szánt?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. július 12.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása