Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan válaszoljunk erre a zűrzavaros világra?

2013. július 24. 03:00 - zsófi68

"Ez a világ nem a mi otthonunk - örökkévaló otthonunkra készülünk a mennyben." (Zsid 13,14 LB fordítás)

614601_PCTE2ORWQ6252CC6NZIE1XKUVTRU4H_internet-explorer-wallpaper-28_H155326_L.jpg

Ez a világ eléggé zűrzavaros. Hogyan viselkedjünk hát vele szemben?

Először is, naponta élvezed Isten kegyelmét. Isten vár még, hogy a világnak véget vessen, így mutatva ki kegyelmét, tehát hogyne éreznéd te is azt naponta. A rómaiakhoz írt levélben olvassuk: "Ha pedig az egynek elbukása miatt lett úrrá a halál egyetlen ember által, akkor azok, akik bőségesen kapják a kegyelem és az igazság ajándékát, még inkább uralkodni fognak az életben az egy Jézus Krisztus által." (Róm 5,17)

Másodszor, ne feledd, ez a hely csak átmeneti. Ne hagyd, hogy ez a romlott világ magával rántson - a divatok, értékek - mert semmi, amit láthatunk, nem tart örökké. Minden el fog tűnni egy nap. Csak két dolog fog örökké tartani: Isten igéje és az Ő népe. Tehát életedet azokra a dolgokra kell, hogy építsd, amik örökké tartanak.

Ez itt mind átmeneti. A fájdalmat nem kell elviselned az örökkévalóságon túl is. A Biblia azt írja: "Ez a világ nem a mi otthonunk - örökkévaló otthonunkra készülünk a mennyben." (Zsid 13,14 LB fordítás)

Ez megnyugtató kell, hogy legyen, ahogy végighaladsz a napodon. Fájdalommal fogsz találkozni. Valószínű, hogy így vagy úgy, minden nap találkozol fájdalommal. De nem fog örökké tartani.

Egy nap a mennyben minden fájdalom - a fizikai, szellemi és érzelmi - el fog tűnni.

Erre bizton számíthatsz.

 

Beszéljetek róla:

  • Mennyiben segít legyőzni a fájdalmat az, hogy tudod, nem tart örökké?
  • Hogyan tudod életedet híveben alapozni Isten igéjére és az Őt követőkre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása