Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz, mielőtt fizetnél!

2013. november 22. 03:00 - Habakuk

,,Semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és megkapjátok, hogy örömötök a lehető legteljesebb legyen.” (János 16:24 NCV fordítás)

Anyagi szükségeid vannak és Isten segítségére vársz?

Isten megígérte, hogy gondja lesz az anyagi szükségeinkre. Ő csak arra vár, hogy kérd a segítségét. Az Úr soha nem csukja be az Ő tárházát, amíg te be nem csukod a szád.

Az egyik ok, hogy nem látunk csodákat az életünkben, az, hogy egyszerűen nem kérjük őket. Ahelyett, hogy Jézusra alapoznánk az életünk, a hitelkártyáinkban bízunk. Amikor szükségük van valamire, ahelyett hogy megállnánk és Istentől kérnénk azt a dolgot, még csak nem is gondolunk arra, hogy Istent kérjük meg, és már használtuk is a bankkártyánkat. A hitelkártyáinkban bízunk Jézus helyett.

Ha látni akarod Isten munkáját az életedben, imádkozz, mielőtt fizetnél. Szoktál imádkozni a nagy kiadások előtt, vagy csak a bankkártyádra bízod? Minden alkalommal, amikor úgy használod a bankkártyád, hogy nem imádkoztál előtte, megfosztod magad egy lehetséges csodától. Miért nem kérdezed meg Istent először, mielőtt vásárolsz?

Isten nem fog mindent megadni, amiért imádkozol, tehát ne lepődj meg. De van néhány dolog, amit meg akar neked adni, csak azért, hogy csodát tegyen az életedben. Sokan nem kaptatok anyagi választ az imádságaitokra, mert soha nem imádkoztatok konkrétan.

,,Semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és megkapjátok, hogy örömötök a lehető legteljesebb legyen.” (János 16:24 NCV fordítás) Tudod, miért akarja Isten, hogy megtanulj dolgokat kérni imádságban? Azért, mert Ő meg tudja adni, és így tele leszel örömmel. Isten egy szerető Édesapa. Ő nem emberevő óriás, aki az égben üldögél, arra várva, hogy tivornyázva éld az életed. Ő meg akarja áldani az életed! Csak kérned kell.

Beszéljünk róla:

  • Milyenek a kiadási szokásaid és hajlamaid?
  • Milyen a család hozzáállása, amikor nagy kiadások jönnek?
  • Miben tükrözi az életed azt, hogy megbízol Istenben az anyagiak terén is?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása