Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Dönts úgy, hogy szeretsz!

2014. február 11. 03:00 - angie.keyr

Szeresd az URat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá. 5Mózes 30,20

67 (12).jpg

Ma elérkeztünk ahhoz a mítoszhoz, hogy a szerelem irányíthatatlan, hogy az egyszerűen csak megtörténik veled.

Történetesen még a nyelvhasználatunk is azt sugallja, hogy nem tudjuk kontrollálni azt, hogy hogyan szeretünk. Azt mondjuk: "szerelembe estem" - mintha egy árokról beszélnénk. Történt egy nap, hogy csak úgy sétálgattam, és bumm! - szerelembe estem. Nem tudtam mit tenni ellene. De tényleg ez a szerelem?

A vonzalom és a "ráébredés" nem áll az irányításunk alatt, ezt senki sem vonja kétségbe. De ezek nem is jelentenek egyet a szerelemmel. Elvezethetnek a szerelemig, de ezek az érzéseket nem nevezhetjük szerelemnek.

A szeretet, a szerelem választás.

Egy esküvői szertartás során egy férfi és egy nő egymással szemben állva fogadalmat tesz. Azt mondják a másiknak: "Az összes ember közül téged választalak, és egész életemre választalak téged". Nyilvánosan bejelentik a döntésüket. Ez az elkötelezettség.

Senkit sem kényszeríthetsz, hogy beléd szeressen, és arra sem kényszerítheted, hogy szerelmes maradjon beléd. Miért? Mert a szerelem döntés. Nem lehet kierőltetni. Ez igaz minden kapcsolatra, beleértve az Istennel való kapcsolatodat is.

Az 5 Mózes 30,20-ban ez áll: "Szeresd az URat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá". Neked kell úgy döntened, hogy szereted Istent. Isten nem fogja kierőltetni a szereteted. Figyelmen kívül hagyhatod Istent, és mehetsz egy teljesen más irányba. Tönkreteheted az életed, ha akarod. Isten nem fog kényszeríteni, hogy szeresd, mert a szeretet döntés kérdése.

Te mit fogsz választani?

Beszéljünk róla:

  • Mit gondolsz, Isten miért alkotta úgy a szeretetet, hogy azt választani kelljen?
  • Hogyan mutatod ki valakinek, hogy úgy döntöttél, hogy szereted? Hogyan mutatod ki Istennek a szereteted?
  • Mi az az életedben, ami azt mutatja, hogy elkötelezted magad Isten szeretése mellett?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.04)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása