Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Túl elfoglalt vagy, hogy találkozz Jézussal?

2014. december 16. 03:00 - mintyovanviki

„Légy nyugton az Úr jelenlétében és várd türelmesen, hogy cselekedjen!” (Zsoltárok 37:7 NLT fordítás)

Az egyetlen oka annak, hogy sok ember sohasem hallja Isten szavát az, hogy soha nem lassítanak le eléggé ahhoz, hogy Isten beszélni tudjon hozzájuk. A sietség az imádság halála! Le kell lassítanod! Csendben kell lenned! És csendben kell várnod!

A Zsoltárok 37:7 azt mondja: „Légy nyugton az Úr jelenlétében és várd türelmesen, hogy cselekedjen!” (NLT fordítás)

Az egyetlen útja, hogy ezt meg tudd tenni az, ha korábban felkelsz, ami azt jelenti, hogy 30 perccel korábban kell lefeküdnöd. Szóval az eldöntendő kérdés a következőképpen néz ki: Kivel akarsz időt tölteni, Jézussal vagy a TVvel? Ez a te választásod! Mivel korábban kelsz fel, ezért több időt tudsz spórolni és Istennel kezdheted a napodat.

Nincs olyan éjszakai TV műsor, ami megváltoztatná az életedet! Egyszerűen nem létezik! De a reggeli 30 perces Istennel töltött idő meg fogja változtatni az életedet!

Ha azt mondom neked, hogy holnap reggel 4 órakor az angol királynő, az USA elnöke és a pápa mind személyesen szeretnének veled találkozni, valószínűleg nem is mennél ágyba ma éjjel. Megfürödnél – valószínűleg kétszer is megfürödnél! Felkeresnél egy éjjel-nappali szépségszalont, vennél egy új ruhát és kicsípnéd magad. A megbeszélt találkozó előtt 30 perccel már ott lennél.

Az Univerzum alkotója szeretne veled találkozni holnap reggel! Nem szükséges kiöltöznöd. Nyugodtan lehetsz a pizsamádban. Nem szükséges elhagynod a házadat. De egy meghatározott időpontot el kell tervezned. Ez azt jelenti, hogy abba kell hagynod azt amit éppen csinálsz, hogy el tudd kezdeni azt, amit Isten szeretne tenni. Ha a gyertyát mindkét végén égeted, nem vagy annyira ragyogó mint ahogyan azt gondolod magadról. El kell döntened mi fontosabb számodra: egy újabb 30 perces éjszakai TV műsor vagy az Istennel töltött idő minden reggel.

Egy napon Isten meg fogja kérdezni tőled: "Melyiket választottad?”

Beszéljetek róla:

  • Milyen változásokat vettél észre az életedben, amikor rendszeres, értékes csendességet tartottál?
  • Kit vagy mit választhatnál az Istennel töltött időn felül?
  • Milyen változtatásokat szükséges tenned a napirendedben, hogy az Istennel töltött időt válaszd bármi más helyett?

* (Daily Hope by Rick Warren 2014.12. 09.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása