Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ajándékai a jelenben

2015. február 16. 03:00 - Robin85

"Ha Isten gazdagságot és vagyont ad, élvezzük azokat, legyünk hálásak és örüljünk annak, amiért megdolgoztunk. Ez Isten ajándéka." (Prédikátor könyve 5:19, GNT fordítás)

457923207_newnew.jpg

A Biblia azt mondja az 1. Timóteus 6:17-ben, hogy Isten "megélhetésünkre bőségesen megad mindent nekünk." Ilyen a mi Istenünk, akit szolgálunk. A világot azért adta, hogy élvezzük! Itt jön azonban a probléma: annyira el vagyunk foglalva azzal, hogy minél többet birtokoljunk, hogy nem tudunk örülni annak, amink van.

Az elégedettség titka: megtanulni örülni annak, amit Isten már neked adott. A Prédikátor 5:19 azt mondja: "Ha Isten gazdagságot és tulajdonokat ad, élvezzük azokat, legyünk hálásak és örüljünk annak, amiért megdolgoztunk. Ez Isten ajándéka." (GNT fordítás) Több figyelmet kell fordítanod azokra a dolgokra, amelyekkel rendelkezel. Ki kell nyitnod a szemeidet. Értékelned kell azokat a dolgokat, amelyeket Isten már neked adott. Örülnöd kell annak, amid van.

Az egyik kedvenc elfoglaltságom az, hogy megnézem a napfelkeltét a kertünkből. 10-15 éve tettem ide ezt a régi ütött-kopott fapadot. Azt hiszem valamelyik olcsó áruházláncban vettem, szóval nem volt drága. Kopott és néhány rács már eltört rajta. Mégis szeretek ebben az ütött-kopott öreg székben ülni és figyelni, ahogy feljön a nap. Nagyszerű érzéssel tölt el.

Vajon jobban élvezném a napfelkeltét, ha egy gyémánt berakásos VIP fotelben ülnék ehelyett a kopott, régi szék helyett? Nem. Semmivel sem fokozná az örömömet. Sőt, van egy nagy előnye a régi, kopott székemnek: senki nem fogja ellopni a kertemből!

Fel kell tenned magadnak a kérdést: "Mi az, aminek nem tudok örülni ebben a pillanatban?" Sokan beleesnek az általam csak "ha majd egyszer"-nek nevezett gondolkodásba. - "Ha majd egyszer ez megtörténik, na akkor leszek boldog."

"Ha majd lesz barátom, boldog leszek. Ha majd megházasodok, boldog leszek. Ha majd lesznek gyermekeim, akkor majd boldog leszek. Ha majd a gyerekek iskolába mennek, akkor boldog leszek. Ha majd újra megházasodom, boldog leszek."

Annyira vagy boldog, amennyire az akarsz lenni. A boldogság egy választás! Ha most nem vagy boldog, később sem leszel az. El tudnálak vinni a világ egyik legszörnyűbb helyére és tudnék mutatni két embert, akik szomszédok. Az egyik elkeseredett, a másik boldog. Miért? A boldogságnak semmi köze a körülményekhez. Teljes mértékben a hozzáállásodtól függ. Ha nem vagy boldog abban, amiben most élsz, garantálom, hogy más körülmények között sem leszel boldog. Mindig egy kicsit többre fogsz vágyni.

A boldogság döntés kérdése. Dönts úgy, hogy örülni fogsz annak, amit Isten itt és most neked adott megélhetésedre!

 

Beszéljetek Róla

  • Mivel áldott meg Isten, amit nem élvezel teljes mértékben?
  • Mire vársz, hogy boldog lehess?
  • Ha a boldogság döntés kérdése, mit gondolsz miért választják az emberek mégis azt, hogy szomorúan éljenek?

 

*(Rick Warren by Daily Hope 2015.02.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása