Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor Isten utasítást ad, azt az érett hívők megerősítik

2015. március 14. 03:00 - FodorImi

„[Isten] szándéka volt, hogy most az egyház által ismertté legyen Isten sokféle bölcsessége.”
(Efezus 3:10, NIV fordítás)


Amikor azt gondolod, hogy hallod, hogy Isten üzen neked valamit, akkor megkérdezheted magadtól, „Honnan tudom, hogy ez valóban Istentől van?”

Ha meg szeretnéd tudni, hogy valójában Isten tárt egy képet eléd, akkor fel kell tenned a kérdést, „A gyülekezeti testvérek megerősítik ezt?”

Szükséged van istenfélő emberek bölcsességére és tanácsaira az életedben, hogy ezek segítsenek megmaradni a helyes úton. Isten sosem akarta, hogy egyedül menj végig az életutadon. Ezért hozta létre a gyülekezetet!

Szükségünk van egymásra. Senki sem ismer minden választ. Senki sem tökéletes. Senki sem tud mindig helyesen dönteni. Ezért van szükségünk lelki családunkra. Szükségünk van szellemileg érett barátokra, akiknek elmondhatjuk a gondolatainkat, és akik visszajelzést adnak.

Efezus 3:10-ben azt olvassuk, hogy, „[Isten] szándéka volt, hogy most az egyház által ismertté legyen Isten sokféle bölcsessége.” (NIV fordítás)

Ha Isten valóban szólt hozzád, akkor azt az érett hívők meg fogják erősíteni. Ha ők nem erősítik meg, akkor minden okod megvan arra, hogy kételkedj, vajon csakugyan Istentől jött-e az üzenet.

Ha már vonakodsz attól is, hogy megoszd a látásod másokkal, mit gondolsz, honnan jött az igazából? A gonosztól jött. Azt jelenti, hogy nem Istentől van, mert Isten számára nem lenne probléma, ha megosztanád az elképzeléseit. Ő azt akarja, hogy tanuljunk egymástól, hogy osszuk meg egymással a gondolatainkat, és, hogy tanácsoljuk egymást.

Sok-sok éve lelkipásztor vagyok, és több ezer emberrel beszélgettem. Arra a következtetésre jutottam, hogy két fő ok van, ami miatt az emberek élete tönkremegy, az egyik, hogy nincsenek szellemileg érett barátaik, a másik pedig, hogy ha mégis vannak, akkor nem figyelnek rájuk.

A Bibliában, a Példabeszédek 11:9-ben azt olvassuk, hogy „Az igazak bölcsessége megmenthet téged.” (GNT fordítás) Nem azt mondja, hogy a legjobb barátaidnak bölcsessége. Azt mondja, hogy „az igazak bölcsessége” – más szavakkal, azok az emberek, akik nálad hosszabb ideje járnak az Istennel. Nem tökéletesek, de őszinték, és igyekeznek arra, hogy növekedjenek. Mitől mentenek meg téged? Idő, pénz és energia pazarlástól, megmentenek a hibáidtól, tévedéseidtől, veszélytől. Ezért van szükséged másokra, érett keresztényekre, hogy segítsenek meglátni, hogy az üzenet valójában Istentől jött-e.

Beszéljetek róla

  • Kik azok az emberek az életedben, akikkel megoszthatod a meglátásaidat, és akik biblikus módon tanácsolnak?
  • Milyen dolgok tartanak vissza attól, hogy megoszd másokkal a lelki kérdéseidet és Istennel való kapcsolatodat.
  • Hívő társaid mondanák-e, hogy szabadon megoszthatják veled a gondolataikat és látásaikat? Ha igen, miért, ha nem miért nem?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.07)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása