Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Mennyországért élni

2015. március 29. 03:00 - Robin85

“Ha vissza akartak volna térni, megtehették volna, hogy visszatérnek ennek a világnak a jó dolgaihoz. De nem akartak. A Mennyországért éltek. És most Isten nem szégyelli, hogy Istenüknek hívták őt, ezért egy mennyei várost készített nekik." (Zsidók 11:15-16, TLB fordítás)

A Menny mindent megváltoztat azzal kapcsolatban, hogy ma miként éled az életedet. Ha a Mennybe tartasz (és a tegnapi csendesség után remélem ezt teszed), akkor ennek a valóságnak hatással kell lennie arra, hogyan élsz itt a Földön.

Megváltozik az értékrended. Ahelyett, hogy a mának és a mostnak élnél, az örökkévalóságnak fogsz élni. Tudod, a jövőd biztonságban van. Nem számít, mi történik a Földön, az örökkévalóságot Istennel fogod eltölteni a legcsodásabb helyen, ahol valaha jártál.

Tehát miként kellene élned, ha tudod, hogy az örökkévalóságban a Mennyországban fogsz élni?

  1. Ne engedd, hogy a kísértések eltereljék a figyelmedet. “Drága testvérek, ti csak látogatók vagytok itt. Mivel az igazi otthonotok a Mennyben van, könyörgöm, maradjatok távol ennek a világnak a gonosz élvezeteitől; nem nektek valók ezek, mert a lelketek ellen harcolnak." (1 Péter 2:11, TLB fordítás). Nagyon sok minden elterelheti a figyelmed - jók és rosszak is. Összpontosíts arra, aminek örökkévaló jelentősége van. Ne keress elégtételt. A társadalmunkban persze minden pont az ellenkezőjére bátorít. Arra figyelj, ami előtted van.
  2. Ne csüggedj el a bajban. “Nem a látható bajokra nézünk, hanem inkább azokra a dolgokra összpontosítunk, amelyek láthatatlanok. Mert a most láthatók dolgok hamarosan eltűnnek, azok azonban, amelyek láthatatlanok, örökké tartanak majd.” (2 Korinthus 4:18 NLT fordítás). Amikor az örökkévalóság fényében élsz, a bajok egyszerűen nem fognak annyira zavarni, mint korábban. Tudod, hogy a problémák nem fognak örökké tartani, ezért egyszerűen nem adod fel.
  3. Arra összpontosítsd az energiádat, ami örökké tart. “Engedd, hogy a Menny töltse be gondolataidat; ne töltsd az idődet a földi dolgok miatt aggódva." (Kolossé 3:2 TLB fordítás) Töltsd be az Istentől kapott célokat az életedben. Élj dicsőítő életet. Építs kapcsolatot Isten embereivel. Fektesd az idődet abba, hogy még inkább Jézusra hasonlíts a tanítványságon keresztül. Szolgálj másoknak önmagad feladásával. Beszélj az embereknek Jézusról. Ezek a tevékenységek örökre megmaradnak.

A Menny számára készíttettél. Ha Jézust az életed főnökévé tetted, az örökkévalóságot ott fogod eltölteni. Engedd, hogy ez az igazság megérintsen egy pillanatra. 

Aztán engedd, hogy megváltoztassa az életedet.

Beszéljetek Róla:

  • Milyen kísértések terelik el a figyelmedet leginkább az örökkévaló következményekkel járó dolgokról?
  • Melyek azok a jó dolgok, amelyek elterelhetnek minket Isten rajtunk keresztül elvégzendő dolgairól?
  • Milyen rövid távú problémák okoznak feszültséget benned mostanában? Miként tudja megváltoztatni a szemléletmódodat ezzel kapcsolatban az, ha az örökkévalóságra összpontosítasz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.03.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása