Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne feledd: még nem értél haza

2015. június 19. 02:46 - rorsy

„Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor. 4:18)

Miközben megpróbálod elérni a céljaidat, fontos, hogy észben tartsd: a földi lét csak átmeneti megbízás. Ez a felismerés gyökeresen megváltoztathatja az értékrended, és az örökkévalóságban is fontos dolgokra irányíthatja a figyelmed.

Ahogyan C.S. Lewis megállapította: „Mindörökre haszontalan, ami nem örökkévaló.”

Végzetes hiba azt gondolni, hogy Isten célja az életeddel az anyagi jólétben vagy a népszerűségben áll. A gazdag életnek semmi köze az anyagi gazdagsághoz. Az Úrhoz való hűség nem garantálja a sikeres karriert vagy akár a sikeres szolgálatot. Soha ne a múló dicsőségekre fókuszálj.

Pál hűséges volt – börtönben végezte. Keresztelő János is hűséges volt – lefejezték. Hűséges hívők millió haltak mártírhalált, veszítettek el mindent, vagy értek életük végére anélkül, hogy bármit felmutathattak volna. Az élet vége azonban nem jelenti mindennek a végét.

A Korinthusbeliekhez írott levélben ez áll: „Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4:18, TEV fordítás)

Amikor az élet kemény, amikor kétségek és nehézségek gyötörnek, amikor azon töprengsz, hogy a Krisztusban való élet megéri-e egyáltalán azt a rengeteg erőfeszítést emlékezz: még nem értél haza. A halállal nem elhagyod az otthonod – épphogy megérkezel oda.

Beszéljetek róla

- Gondolkozz el azokon a célokon, amelyek felé nap mint nap igyekszel. Illenek-e az erőfeszítéseid az örökkévalóság perspektívájába?
- Ez a nézőpont hogyan befolyásolja a kapcsolataidat, a hozzáállásodat, a bizonyságtételedet?
-Mit gondolsz, miért áld meg Isten anyagi javakkal, ha a világi dolgok nem fontosak?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása