Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Félsz, hogy rossz döntést hozol?

2015. június 26. 03:00 - Florabell

„…igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” (Zsoltárok 23:3b)

5-common-unconscious-biases-that-lead-to-bad-decisions-1920x800.jpg

Gyakran félünk attól, hogy rossz döntést fogunk hozni, és ettől feszültek leszünk.

Talán életed egy nagy kérdésében kell döntést hoznod: „Kitartsak ebben a dologban, vagy engedjem el?” „Beszálljak, vagy kilépjek?” „Megházasodjak?” „Keressek új munkát?” „Költözzek el?”

Ha nem tudsz dönteni, egész életedben tántorogni fogsz. A Biblia azt mondja, hogy ha kétszívűek vagyunk, minden dolgunkban bizonytalanok leszünk (Jakab 1). A görög szó, amit itt a Biblia használ, azt jelenti: „tántorog, mint egy részeg”.

Isten viszont azt mondja, hogy van ellenszere a határozatlanságunknak. A Zsoltárok 23:3 ezt írja: „igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” Megszabadulhatunk a döntéshozatal okozta stressztől, ha hagyjuk, hogy Isten vezessen minket.

Most lehet, hogy azt gondolod: „Én próbáltam!” Kérted Istent, hogy vezessen, de aztán még jobban összezavarodtál. Még mindig nem tudod, mit tegyél, és most azon gondolkozol: „Miért olyan nehéz megérteni Isten akaratát?”

Talán Isten játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni szeretne minket. Jobban szeretné, hogy értsük az Ő akaratát, mint mi magunk. A problémánk abból fakad, hogy nem a megfelelő dolgokra nézünk, amikor megpróbáljuk megérteni Isten akaratát.

Például néhány ember egy érzésre néz. Vár egy érzelmet, ami majd elsöpör minden kétséget, ami alapján majd azt mondhatja: „Ebből tudhatom meg, mi Isten akarata!”. Más egy módszert keres erre, arra vár, hogy valaki mondjon egy receptet vagy egy mintát, amit alkalmazni lehet. Megint más „mágikusan” közelít Istenhez. Arra vár, hogy Isten valami fantasztikus jelet tegyen – írjon az égre, hívjon fel telefonon, küldjön üzenetet.

Ezek a módszerek mind csalódást okoznak, és szem elől tévesztjük miattuk Isten akaratát. Isten akarata nem egy érzés, egy módszer, vagy bármi, amiben csalódhatsz, és ami miatt félni kezdesz.

Isten nem akar téged összezavarni, és nem akarja, hogy nehéz legyen meghozni a döntéseidet. Ő itt van, és lépésről lépésre vezet.

Beszéljetek róla:

  • Milyen nagy döntést kellett mostanában meghoznod? Hogyan kerested Isten akaratát?
  • Miért akarja Isten, hogy a Bibliát használd a döntéseid meghozásához?
  • Mi tart vissza attól, hogy megbízz Istenben, hogy Ő vezetni fog minden döntésedben, amit meg kell hoznod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.19.)

Szólj hozzá!
Címkék: döntés félelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása