Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen viselkedést vár el Isten tőled azok felé, akik bántottak?

2015. július 22. 03:00 - magyarosijulia

„A gyülőlet bajt kavar, de a szeretet minden sértést megbocsát.” (Péld 10,12 TEV fordítás)

Lehet, hogy gyerekként bántott egy felnőtt – egy tanár, egy családtag, lehet éppen a szüleid. A Biblia azt mondja, súlyos ítélete lesz a gyermekbántalmazásnak, a gyerekek elhanyagolásának és magárahagyásnak; egy nap Isten kiegyenlíti a számlát. Amikor Isten azt kéri, hogy tiszteld apádat és anyádat, nem azt várja, hogy tiszteld a bűneiket, az önzőségüket vagy a szegényes döntéseiket. Ő nem azt kéri, hogy figyelmen kívül hagyd az életedben levő fájdalmakat, és boldog arcot vágj, megjátszva, hogy minden nagyszerű.

Akkor mit vár el Isten? Hogyan kérheti, hogy szeresd azokat a romboló embereket, akik bántottak?

Isten nem várja el, hogy figyelmen kívül hagyd, hogy megszépítsd, letagadd, visszafojtsd vagy mentegesd azokat akik bántottak.

Isten nem azt akarja, hogy színészkedj, hanem, hogy szembenézz, mert addig nem tudsz megbocsátani, amíg nem szembesülsz a fájdalmaddal. Le kell állnod a futásból és a hibáztatásból.

Hogyha azzá a szerető nővé vagy férfivá válsz, akivé Isten akar látni, foglalkoznod kell azzal a rombolással, amit valaki a múltadban okozott. Hogyha még mindig haragszol a szüleidre, vagy bárki másra, még mindig megengeded neki, hogy irányítson.

Ne engedd meg többé! Szembe kell nézned a haraggal! Számolnod kell vele, mielőtt meg tudnád bocsátani.

A Péld 10,12-ben ez mondja: „A gyülőlet bajt kavar, de a szeretet minden sértést megbocsát.” (TEV fordítás).

Nem tudom kinek kell megbocsátanod, de azt tudom, hogy ma ennek a napja! A szeretet elengedi és megbocsátja. Azért, mert megérdemlik? Nem, hanem azért, mert Isten is így tett veled, és ez a szabadság egyetlen útja.

 Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a sérelmek, amelyekhez még mindig ragaszkodsz?
  • Milyen hatása van az életedre, ha megbocsátasz valakinek? Hogyan változtat meg téged?
  • Hogyan tudsz tisztelni valakit, aki bántott a múltban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása