Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tudhatod meg Isten akaratát?

2015. augusztus 05. 03:00 - magyarosijulia

„Isten … meghívott erre a csodálatos barátságra a Fiával, Krisztussal, a mi Urunkkal.” (1 Korinthus 1:9,  TLB fordítás)

 

Isten nem játszik veled. Azt szeretné, hogy megértsd az akaratát, a célját és az életeddel való tervét.

Lehet azt mondod, hogy "Azt akarom, hogy Isten vezessen, de még mindig összezavarodok, nem tudom, hogy mit tegyek." Legtöbbször az a gond, hogy nem a megfelelő dologra nézünk: szükséges, hogy tudjuk, hogy mit keresünk, ahhoz, hogy megtaláljuk azt.

Tehát, mi az Isten akarata?

  1. Isten akarata nem egy érzés.

Sokan közületek érzéseket keresnek, vagy egy természetfeletti jelet. Arra vágynak, hogy Isten megpengesse a szívük húrjait, hogy pontosan megtudják, mit kell tenniük.

A gond az, hogy az érzések megbízhatatlanok, és sokszor a rossz irányba fognak vezetni. Az érzéseket okozhatja a fáradtság, a hormonok vagy azok az események, amelyeket épp megatapasztaltunk. A Jeremiás 17:9-ben azt olvassuk, hogy „Csalárdabb a szív mindennél…”. Még a saját szívünk is becsaphat. Az ördög is tud érzéseket ébreszteni bennünk. Hogyha az érzéseimre hallgattam volna, sosem házasodtam volna meg, hiszen az esküvőnk előtti napon az érzéseim azt diktálták, hogy szaladjak el. De ez nem Isten akarata volt, hanem a félelem!

Sose érzésekre várj, amikor az Isten életedre vonatkozó tervét akarod megtudni.

  1. Isten akarata nem egy képlet.

A mi kultúránkban mindent könnyűnek akarunk. Azt akarjuk, hogy a dolgok egyszerűen működjenek képletszerűen, és azonnali változás történjen az életünkben. Egy lépésről-lépésre szóló útmutatást akarunk.

Ám van egy gond ezzel a megközelítéssel: nem csúszhat be egy hiba sem. Hogyha Isten akarata egy recept, mi történik, ha kimarad egy hozzávaló? Hogyha kimarad a sütőpor a receptből, meglátjuk a különbséget egy szülinapi torta és egy palacsinta között. Mi történik, ha „52 lépés, hogy megtudd Isten akaratát” című listából kimarad a 37. lépés?

Isten akarata nem egy zárt rendszer, hanem dinamikus. Nem mindig A vagy B választás létezik. Valójában, a legtöbb esetben A-tól Z-ig tart a választási lehetőségek sora, és bármelyik helyes lenne. A döntés a miénk. Miért teremtett volna Isten agyat nekünk, ha azt akarná, hogy ne használjuk? Megengedi, hogy döntsünk, és ad második esélyt is.

Hogyha Isten akarata nem egy érzés, és nem egy recept, akkor micsoda?

  1. Isten akarata személyes kapcsolat.

A Biblia azt írja 1 Korinthus 1:9-ben, hogy „Isten … meghívott erre a csodálatos barátságra a Fiával, Krisztussal, a mi Urunkkal.” (TLB fordítás)

Nagyon keveset ír a Biblia arról, hogy milyen módon tudhatjuk meg Isten akaratát, de annál több, száz meg száz igevers szól a Jézus Krisztussal való szeretetkapcsolat kialakításáról. Miért? Mert Isten akarata a Vele való személyes kapcsolat.

Minél jobban megismered Istent, annál kevesebb zavarodottság lesz benned az akaratát illetően. Ismerd meg Istent, és minden más másodlagossá válik.

Beszéljetek róla:

  • Mit szeretne Isten, hogy tegyél, ha olyan érzésed támad, ami szerinted Isten akaratáról szól?
  • Szerinted miért engedi meg Isten, hogy mi döntsünk, sőt hibázzunk is, amikor az akaratát keressük?
  • Hogyan ismerhetjük meg még jobban Istent?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása