Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A lehető legjobban éled az életed?

2015. augusztus 30. 03:00 - magyarosijulia

"Vigyázzatok, hogyan éltek! Ne úgy éljetek, mint azok, akik nem bölcsek. Éljetek bölcsen! Úgy értem, ragadjatok meg minden alkalmat, hogy jót tegyetek, mert a mostani idők gonoszak. Tehát ne ostoba módon éljetek, hanem tudjátok meg, hogy mit akar az Úr, hogy cselekedjetek.” (Ef 5,15-17, ICB fordítás)

Ha hatékony életet akarsz élni, egy dolgot mindenképp meg kell tenned: meg kell tanulnod okosan bánni az időddel. Az időd az életed. Ha nem tanulod meg beosztani az idődet, nem fogsz sok mindent elérni az életben.

Az Ef 5,15-17-ben ezt olvassuk: "Vigyázzatok, hogyan éltek! Ne úgy éljetek, mint azok, akik nem bölcsek. Éljetek bölcsen! Úgy értem, ragadjatok meg minden alkalmat, hogy jót tegyetek, mert a mostani idők gonoszak. Tehát ne ostoba módon éljetek, hanem tudjátok meg, hogy mit akar az Úr, hogy cselekedjetek.” ( ICB ford.)

Mindannyiunknak ugyanannyi ideje van minden héten: 168 óra. Az számít, hogy mit kezdesz ezzel az idővel! Bizonyos számú nap áll a rendelkezésedre ezen a világon, és ha ezeket elpazarolod, akkor  elrontottál mindent. Ha elpazarolod az idődet, elpazarolod az életedet. Ha csak úgy eltöltöd valamivel az időt, öngyilkosságot követsz el. Mert az időd az életed. Állj meg, és kérdezd meg magadtól: A lehető legjobban használom az időmet? A lehető legjobban élem az életemet?

Nincs idő mindenre. De a jó hír az, hogy Isten nem is várja el, hogy mindent megtegyél, tehát ne legyen bűntudatod emiatt! Egyébként is csak kevés olyan dolog van, amit igazán érdemes csinálni.

Azok a hatékony emberek, akik tudják, hogy mik a lényeges és mik a lényegtelen dolgok az életben, és  több időt fordítanak a lényeges dolgokra, mint a lényegtelenekre. Nem tudsz minden jelentéktelen dolgot kizárni az életedből, de tudsz tenni azért, hogy kevesebb legyen. Ez egyszerűnek tűnik, de gyakran nehéz eldönteni, hogy a jót vagy a könnyebbet válasszuk - és különösen akkor, amikor fáradtak vagyunk. Ezért, ha értelmes életet akarsz élni, meg kell tanulnod pihenni. Ha nem vagy kipihent, nem lesz szellemi, érzelmi és fizikai erőd azt mondani, hogy "Azt fogom tenni, ami a legjobb, és nem azt, ami a legkönnyebb."

Ne pazarold el az életed! Ne alkudj meg! És ne csak vegetálj az életben! Isten nem arra teremtett, hogy csak céltalanul éldegélj - Istennek küldetése van számodra, és célja van veled!

Tedd fel magadnak a kérdést: "A lehető legjobban élem az életem?"

Beszéljetek róla

  • Milyen dolgokra fordítod a legtöbb idődet?
  • Ezek a dolgok hogyan segítenek neked abban, hogy beteljesítsd az életedre vonatkozó küldetést?
  • Hogyan kellene változtatni az időbeosztásodon és a fontossági sorrendeden, hogy többet tudj pihenni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása